lednice indesit-kompresor porad bezi /nestiha chladit

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

#31 Příspěvek od bu2520 »

teoreticky , je to správně, ovšem v praxi, jsou podstatné vlivy které tenhle údaj degradují, ten ustálený režim je až tak po nejméně 24 hodinách provozu, a pak záleží na okolní teplotě a také množství obsahu v ledničce , prázdná zapíná častěji proto že ten obsah naakumuluje chlad a déle trvá než se ohřeje taky je důležité kde se měří nahoře u dveří je teplo a dole vzadu chladněji i když čtyři stupně je dost , já to zkouším tak, že mám čidlo na kablíku a zavřu h odo středu lednice, pak ještě existují chlaďařské teploměry které jako ty lékařské zastaví na určité teplotě . Jé teď mě napadla blbost, nezůstává viset kontakt na žárovku? Že by t osvítilo do boudy, t oby přesně odpovídalo tomu teplotnímu skoku :D
Andrea

#32 Příspěvek od Andrea »

bu2520 píše:teoreticky , je to správně, ovšem v praxi, jsou podstatné vlivy které tenhle údaj degradují, ten ustálený režim je až tak po nejméně 24 hodinách provozu, a pak záleží na okolní teplotě a také množství obsahu v ledničce , prázdná zapíná častěji proto že ten obsah naakumuluje chlad a déle trvá než se ohřeje taky je důležité kde se měří nahoře u dveří je teplo a dole vzadu chladněji i když čtyři stupně je dost , já to zkouším tak, že mám čidlo na kablíku a zavřu h odo středu lednice, pak ještě existují chlaďařské teploměry které jako ty lékařské zastaví na určité teplotě . Jé teď mě napadla blbost, nezůstává viset kontakt na žárovku? Že by t osvítilo do boudy, t oby přesně odpovídalo tomu teplotnímu skoku :D

Já mám jeden teploměr v mrazáku a dva v lednici (horní/dolní police). A termostat mi dobu běhu a stání měří. Podle zaplnění lednice se to zas tak moc nemění, značně se to ale mění podle teploty v kuchyni, v létě je to klidně 45% a v zimě i pod 30%.
bu2520

#33 Příspěvek od bu2520 »

tak tomu říkám vědecký přístup , neříkej, že na těch teploměrech máš ještě přidělaný datalogger to už by jsi mě fakt dostala . :-)
Andrea

#34 Příspěvek od Andrea »

bu2520 píše:tak tomu říkám vědecký přístup , neříkej, že na těch teploměrech máš ještě přidělaný datalogger to už by jsi mě fakt dostala . :-)
To ne, to už se do toho AVR 90S2313 nevešlo :wink:

Edit: Jedno paradoxní zjištění, nejteplejší (průměrně) místo v ledničce je nejspodnější šuplík, pročpak asi :?: :)
bu2520

#35 Příspěvek od bu2520 »

no to je fakt škoda byly by to třeba zajímavé údaje porovnat to s venkovní teplotou.
s tím šuplíkem mě napadá možností několik, záleží na konstrukci lednice .
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“