Panasonic TX-29PS12P - nenabíhá

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radovanhlavacek

#76 Příspěvek od radovanhlavacek »

Asi máš pravdu,myslíš že třeba HITANO, Yageo, Samwha, Nippon, pro pulzní zdroje v TV jsou špatné? Opravdu mě zajímá praktická zkušenost. prodávají je v www.ame.cz. Mám to nejblíž...
kokun

#77 Příspěvek od kokun »

radovanhlavacek píše:Asi máš pravdu,myslíš že třeba HITANO, Yageo, Samwha, Nippon, pro pulzní zdroje v TV jsou špatné? Opravdu mě zajímá praktická zkušenost. prodávají je v www.ame.cz. Mám to nejblíž...

Tak ty z AME zas až tak "úplné šmejdy" nebudou (jsou tu i "lepší dodavatelé" různých "no name šmejdů"!!!), přesto, nač měnit to co je v tom TVP dobré?

Honza
Killroy
Moderátor

#78 Příspěvek od Killroy »

drabek06 mimo jiné píše:.. V ŘKS mam jinej budici tranzistor. V AME ten origo nemeli tak sem tam zatim vrzl ze staryho monitoru.

Moc jsem tohle vlákno nepročítal, ale tohle mi zaujalo. Protože ST2310DHI není zrovna z těch kteří se nechají snadno nahradit. Ač tobě se to asi povedlo (typ jsi neuvedl), já bych pro jistotu šel do toho původního.

Killroy
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od drabek06 »

Asi to tak dopadne a mel sem to v planu ze tam dam origo, ale zas to je o tom ze za tranzistor dam 60Kc a za postovny 100Kc :evil: Jako timhle tranzistorem to bezi vpohode, ale ten chladic na kterym je pomerne pece (jako kazdej chladic v tyhle TV).
Killroy
Moderátor

#80 Příspěvek od Killroy »

AME je stejně teď nemá a zdražili je na 255Kč. Můžeš mi prozradit co tam máš?

Killroy
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od drabek06 »

Mno ja sem bral tenhle tejden z AME to VN trafo do tyhle TV a vim ze ho nemaj skladem a ta cena :roll:. V Trutnove v Nedisu ho radsi ani nevedou. Nasel sem ho zde za 62Kc !!! A psal sem jim email a bylo me sdeleno ze maj skladem 3 kusy. http://helkon.cz/detail/radio-material/ ... 10dhi.html
Co v ty TV je ted nevim, uz si to nepamatuju a mam to sesroubovany a snazim se to pouzivat, ale vidim to tak ze pujde z baraku pac na to koukat z 1,5m neni nic moc :?
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od drabek06 »

Tak se me naskytla nabidka se ty TV zbavit a stojim pred problem zda rict dotycnymu at si pocka a tim padem ho odradit cekanim nebo tam nechat tranzistor co tam je ted a pustit tu TV do sveta. Ted sem tu TV opet kuchnul abych se jukl co tam je ted za tranzistor a je tam 2SC5003

Zde odkaz na PDF: http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... C5003.html

A origo ma bejt ST2310DHI

PDF zde: http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... 10DHI.html

Co tedy myslite ? Muzu ho tam tam ten stavajici tranzistor nechat bo kazdopadne vymenit za origo ?
Killroy
Moderátor

#83 Příspěvek od Killroy »

Proudově je víc než na hranici a nedokážu tě napsat zda tam dlouhodobě přežije. Já bych to tam tedy nenechával. Ale jinak si se skoro trefil.

Killroy
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od drabek06 »

OK tedy. Ja ho radsi vymenim . . .
Killroy
Moderátor

#85 Příspěvek od Killroy »

Taky se mi nelíbí nabídka v tomhle odkazu http://helkon.cz/detail/radio-material/ ... 10dhi.html .Zdá se mi nějak příliš levný a mohl by to být pěkný šmejd. AME je nemá a zdražilo. Já pokud potřebuji, tak si beru tyhle: www.ges.cz/?page=index&inc=search&or=so ... =ST2310DHI

Killroy
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od drabek06 »

Myslis ? Tak ja tam muzu zavolat aby me sdelili co to je za vyrobce. Na tom trandu co mam a je KO je zretelne vypaleno logo firmy ST . . .
Killroy
Moderátor

#87 Příspěvek od Killroy »

Ano, originál je jen od STmicroelectronic a už se nevyrábí. Proto zjevně ten nárůst ceny. Bojím se, že to co mají bude nějaký noname. Telefonát nebo mail by to měl objasnit. Já tam nic nekupuji a nedokážu je tedy ohodnotit, ale na šmejd už jsem si párkrát naběhl.

Killroy
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od drabek06 »

Mno ja uvidim co me napise ten co by tu telku bral. Kdyz vydrzi do stredy tak vemu z GESu abych to mel doma co nejdriv a kdyz me rekne ze tak dlouho cekat nebude tak si pokecam s tema co ho maj za 62Kc a pripadne vemu od nich . . . Jinak co sem koukal na tu fotku toho trandu v tom obchode za 62Kc tak odpovida mymu kousku. Nahore logo ST, dole pismena MAR, ale buh vi zda to neni nekde z netu . . .
Mysteri

#89 Příspěvek od Mysteri »

V súšastnosti keď je aj na súčiastke uvedený výrobca, neznamená, že to nie je šmejd. Už niekoľko polovodičov, ktoré mali na sebe ST, PHILIPS, TOSHIBA atď, kúpených v posledných 3rokoch šlo do koša. Potom vždy mením dodávateľa a zas je určitý čas všeto v pohode. Na tom linku ,,helkon.cz" má zaujala tá informácia: Záruka - 2roky. Hmmm! Veď každý predajca má v záručných podmienkach uvedené, že záruka sa nevzťahuje na letované súčiastky :evil: Asi je to myslené tak, že si kúpim súčiastku, 23mesiacov ju budem sušiť v šuplíku a potom ju dám niekde premerať :lol:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“