100 hz modul v tv tesla

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
llll

100 hz modul v tv tesla

#1 Příspěvek od llll »

Jenom dotaz.Kde se da koupit 100 hz modul do tv tesla 70 cm uhlopříčka.Díky za radu
Frenky

#2 Příspěvek od Frenky »

70 cm TV je více typů,mají svoji značku ! ?Taky musíš napsat nějaké číslo,které je na modulu,jakou funkci v TV plní,modulů je v TV víc...volně v prodeji asi nejsou,mívaly je servisní opravny,v současné době už TESLA není,zůstala jen TESLA LCE,Ti mají svoje stránky na NETU.Vadný modul se dá někdy opravit ???
Možná Čertes Liberec...tam se daly některé moduly koupit,ale žádná
laciná věc to není....na příklad modul PIP stál 4000,- Kč a nová TV je jen o něco dražší...tady jde taky o to,kolik penízků máš na opravu.
Hill
Administrátor

anebo?

#3 Příspěvek od Hill »

Škoda, že čas od času smažu soukromé zprávy a jednotím maily - někdo mi už psal, že by chtěl předělat TVP z 50 na 100 Hz, že na to je nějaký modul. Že rodičům dával modul PAL do Rubína a sobě modul zvuku do nějakého Palladia. Nebyl jsi to náhodou ty? Jestli ne, omlouvám se.

Totiž způsob tvého dotazu mi teď stejně jako tehdy připomněl zákazníka v Eltosu, co chtěl lampu... no přece do televizoru... ruskýho, copak existujou jiný? ...druhou vpravo nahoře, jestli vám to nestačilo!!... a ještě napsal stížnost na nekvalifikovaný personál prodejny, že nedokázal zákazníkovi vyhovět na dostatečně odborné úrovni.

Pro jistotu ale zopakuji podstatu toho, co jsem k té předělávce tehdy odpověděl: až půjde i tohle řešit jenom "nějakým" modulem, budu ho chtít taky. Zatím by totiž z 50Hz televizoru zůstalo zoufale málo, co by šlo použít ve 100Hz TVP. Jinak řečeno - vyměň celý TVP, bude to levnější.
Návštěvník

Re: 100 hz modul v tv tesla

#4 Příspěvek od Návštěvník »

llll píše:Jenom dotaz.Kde se da koupit 100 hz modul do tv tesla 70 cm uhlopříčka.Díky za radu
Co to je za provokaci ??? :x

M.
Frenky

#5 Příspěvek od Frenky »

Od počátku vysílání se vylepšovalo.Stačilo dát před obrazovku skleněnou lupu a hned byl větší obraz.pokud se dala barevná folie bylo to barevné,a to byl *trhák*,lupa plněná destilovanou vodou,za příplatek i se zlatou rybičkou !!TV byla jen na jeden kanál a těch cívek,to se to ladilo a hned se začal přidávat kanálový volič z TV Mánes,už to hrálo na 6 programů,zvuk na Německo krásným pákovým přepinačem,nejlepší byli hrníčkové trimry a hrálo to!
Ještě se vyřízla bedna a dala se větší obrazovka z Mánesa...A z TV se dala udělat krásná boudička pro malého psíka....To byla historie...dnes už se toho moc *vylepšit* nedá.Tv se vyrábějí jako spotřební výrobek,kde není žádoucí dlouhá životnost,takže dnes ty laciné TV asi dlouho nevydrží,
pomalu se už ani v záruce nebudou opravovat,pouze se vymění za jiný,
hrající,dědové se báli,že nás číňani utlučou čepicemi,ale dnes je toho
tolik,že domácí výroba nemůže konkurovat nízkým cenám.¨Takže už je
pomalu problém,koupit něco,co nemá čínská střívka.
A s těmi 100Hz,po Praze běhá plno nevyužitých herců,možná,že by jsi jich
100 sehnal,udělali by Ti krásnou estrádu...ale chtějí balík.
Pokud chceš opravit telku,rozhodující je cena náhradního dílu,dnes při vyššíš cenách u běžného TV se již opravy v ceně přes 2000.- moc
neprovádějí.Před dražší opravou je nutno nejprve zkontrolovat obrazovku,
koupíš VN trafo,modul a nakonec nic moc není vidět..a pan
zákazník odmítá zaplatit. a zas máš *něco* na stromeček.
Jinak se to předělat dá,jen dáš jinou obrazovku a 100Hz chassis,jsou už často ve výprodeji a dají se koupit za pár korun...podobných
*stavebnic* jsou plné bazary...dá se postavit pěkná telka,když jsou na to *lidi*.Jsou šikulové,kteří si postaví i projekční televizor z LCD monitoru.
llll

100 hz modul v tv tesla

#6 Příspěvek od llll »

Zdravím.Podrobněji to rozvedu.Kamarád měl tu televizi Tesla 70 cm uhlopříčka v opravě, to ji měl ještě v záruce a tam mu zjistili vadný 100 hz modul.Modul objednali a vyměnili.Nyní má opět stejný problém.Televizi zapne vysoké napětí naběhne, ale obrazovka je černá nic nezobrazuje.Přitom obraz byl velmi kvalitní.V opravně mu řekli,že to bude opět vadný 100 hz modul a oprava by vyšla na 7000 kč. Takže si koupil novou tv. A vadnou tv mě dal ať se na ní podívám.Takže jsem nelenil a svoji zvědavost uspokojil.Po odstanění zadního krytu jsem zjistil,že obrazovka je Typ Philips a začal měřit napětí tam kde bylo na bordu vyznačené tak to napětí tam bylo.Zdroj o.k. atd.Až jsem narazil na osudový 100 hz modul.Byl umistěný v stinicí plechové krabici.Musel jsem odstranit horní víko a zminěný modul vytáhnout je na konektorech.Tam jsou obvody Micronas VPC 3215C , CIP 3250A , DDP 3310B. Je to neopravitelné aspoň pro mě.Marně jsem se snažil sehnat dokumentaci k danemu typu TV, ale nikde na netu jsem servisní manuál nenašel. Samozřejmě budu dále pokračovat v hledání ,protože jsem bastlíř a ne servisní technik autorizované opravny. Bastliřům zdar!
Hill
Administrátor

vidíš,

#7 Příspěvek od Hill »

to jsi měl napsat hned a mohlo to tu vypadat úplně jinak.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Oldradio »

Televizorů Tesla 100Hz moc nebylo a dávalo se tam chassis Schneider TV17.
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

Náhradní díly na TV TESLA dodává také Čertes Liberec.Na jejich stránkách najdeš širokou nabídku.Na starší typy jsou za rozumné ceny.Jen musíš znát typ televizoru a číslo modulu....
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“