masar píše:Z toho stále nejsem moudrý - žádný odpor=nulový nebo nekonečný? A o jaký odpor se má jednat - odpor mezi kterými vývody? Po startu je přece všechno O.K. nebo ne? Asi se tímto způsobem dále nedostaneme.
No nekonečný odpor..Mezi těma co jdou na lampu..Jsou tam celkem dva tyhle invertory každy pro jednu lampu..No po startu jede ale jen tak 2sec potom zhasne..Ono totiž co jsem tak vypozoroval horní se rozsvítí a spodní ne..
No možná na základě toho tvého měření odporu na výstupech invertoru by bylo vhodné zkontrolovat výstupní kondenzátor toho kanálu, který vykazuje ten odpor 1,5k. Viz schema pravděpodobného zapojení. Pozor na případnou náhradu, kondenzátory jsou na 3kV!
Ja sem to měřil jak přímo na výstupu tak i s odpojeným tím tráfkem...Ten odpor mám tam jak je to zakroužkované modře..Při odpojenem zbytku co je za tím..
masar píše:Bohužel pořád nejsem s tím tvým měřením "v obraze". To jsi měřil odpor mezi vývody v modrém kroužku? A jak jsi měřil tu druhou hodnotu(nekonečno)?
Jo přesně tak ty v modrém kroužku...Na obou invertorech s odpojeným zbytkem..Takže vlastně jen to vynutí..Nevím jak bych to jinak napsal..
Ak to spravne chapem, tak meras odpor sekundaru trafa v oboch invertoroch. Jeden ukazuje nekonecno (ten funguje) a druhy 1K5 (ten nefunguje). Ak na sekundari nie su (okrem toho kondika) dalsie suciastky, tak to vidim na vadne trafo.
Takže ty máš invertory dva? Já myslel, že jeden dvojitý, jako na obrázku. Jinak pokud jsi naměřil odpor vinutí nekonečno, tak je trafák asi v háji.
Ale stejně těm měřením nevěřím. Napiš přesně která část s jakým odporem svítí a která nesvítí.
masar píše:Takže ty máš invertory dva? Já myslel, že jeden dvojitý, jako na obrázku. Jinak pokud jsi naměřil odpor vinutí nekonečno, tak je trafák asi v háji. Ale stejně těm měřením nevěřím. Napiš přesně která část s jakým odporem svítí a která nesvítí.
rnbw píše:Ak to spravne chapem, tak meras odpor sekundaru trafa v oboch invertoroch. Jeden ukazuje nekonecno (ten funguje) a druhy 1K5 (ten nefunguje). Ak na sekundari nie su (okrem toho kondika) dalsie suciastky, tak to vidim na vadne trafo.
Jj přesně tak..Měřím odpor sekundáru..Právě že naopak..Ten co odpor má tak svítí..A ten co má nekonečno nesvítí...