Mám tu zlý zdroj a chcel by som ho vyskúšať opraviť, ak sa podarí. Pomocné napätie nabehne(bol zlý filtračný kondenzátor), ale problém je že z pomocného zdroja sa napája aj KA7500 na vývod č.12. Z trafa sa usmerňuje napätie cez diódu a ide to potom cez rezistor, ktorý je ale opálený a nedá sa určiť akú má mať hodnotu a ani jedna schéma čo som našiel na nete nepasuje. Teraz má hodnotu 70K, ale nezdá sa mi že by tam mala byť taká veľká hodnota, lebo ten IO je napájaný len z toho pomocného zroja a nie aj z hlavného. Neviete niekto aká by mala byť hodnota toho rezistora? Tipujem pár ohmov, ale chcem sa uistiť. Dík
Hodnota by nemala byt kriticka, dal by som tam prvy odpor vhodneho rozmeru, co by mi prisiel pod ruku a mal <100 ohmov. Bude zly aj ten KA7500 (TL494).
Jancis1 píše: Neviete niekto aká by mala byť hodnota toho rezistora? Tipujem pár ohmov, ale chcem sa uistiť. Dík
ten odpor má 22R a nejspíš bude vadný i ten IO, setkal jsem se několikrát i s tím že byla přerušená (doslova prasklá) ta usměrňovací dioda před odporem
Skontroloval som, všetky sú OK, akurát sa chcem spýtať či dávate na tie IO aj pätice, lebo napr. IO UC4382 čo býva v TV sa ževraj nemá osádzať do pätice. Bolo to písané nedávno v Amare, kde bol návod na impulzný zdroj.
Jancis1 píše:Skontroloval som, všetky sú OK, akurát sa chcem spýtať či dávate na tie IO aj pätice, lebo napr. IO UC4382 čo býva v TV sa ževraj nemá osádzať do pätice. Bolo to písané nedávno v Amare, kde bol návod na impulzný zdroj.
Niektore zdroje sa bez zataze nerozbehnu vobec,niektore ano..Musis zatazit 5Vvetvu....Staci nejakym 15ohm rezistotom na 10W cca...
Ale ked je v PC tak ta vetva je zatazena.