NTB Asus F3SG - nefunkční jack

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
no_-_name

NTB Asus F3SG - nefunkční jack

#1 Příspěvek od no_-_name »

ZDravím, nevíte jak je rešena detekce "zasunutí" jacka do zdířky pro sluchátka? Přestal mi fungovat sluchátkový výstup. Zajímavé ale je, že se vnitřní repro při zapojení jacka vypnou, ale neobjeví se nápis, že "byl připojen konektor". A ještě zajímavější je, že pokud zapnu v biosu ten otravnej zvuk při POST, tak při zapojených sluchátkách je z nich slyšet...A teď babo raď, notebook mám měsíc a potřebuju ho mít u sebe, nerad bych čekal měsíc na reklamaci...
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Na tom jacku by mel byt i digitalni vystup (SPDIF), takze to mas nekde prepnute (napr. v mixeru).
no_-_name

#3 Příspěvek od no_-_name »

To právě nemám, normálně to chodilo a nikdo s ničím nehýbal a teď už to nejde.. Zaráží mě, že to "nedetekuje" připojený jack. Když připojím mikrofon, tak to funguje normálně a hláška o připojení se v trayi objeví.
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Tipuju, ze mas zvukovku Realtek. Podivej se do mixeru a popripade zvol, ze nechces zadny vystup SPDIF.
Přílohy
spdif.PNG
(17.56 KiB) Staženo 133 x
no_-_name

#5 Příspěvek od no_-_name »

Je to realtek alc660... ale jak říkám, tohle nepomohlo :)
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

skus si otvorit v realtek ovladacom paneli kartu vstup/vystup zvuku,klikni na obrazok pri zelenej zdierke ked mas pripojene sluchadla...mas tam pravdepodobne line-in alebo nieco ine...rozpoznavanie pripojenia ineho zariadenia-v tomto okienku "analog" klik na ten klucik-nastavenia-tam najdes volby pre rozpoznavanie pripojenych zariadeni.ak nepomoze,skusit reinstal ovladaca a softu
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

tatak, taky bych to typnul na nastavení - reinstal ovladačů by měl pomoci...
no_-_name

#8 Příspěvek od no_-_name »

Tak najdi konfigurační "klíček"... Je tam jen v sekci digitální, a tam je přesně to okno, jehož obrázek poslal Standa. Ovladačů jsem zkoušel už tuny :)
Přílohy
2.JPG
a takhle to vypadá, když připojím mikrofon. Analogicky to dříve bylo u sluchadel
(43.97 KiB) Staženo 146 x
1.JPG
Takhle to vypadá, když není připojeno nic NEBO když jsou připojena sluchátka. Nic se nezmění.
(36.68 KiB) Staženo 138 x
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“