Rušenie komunikacie PIC

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#16 Příspěvek od Andrea »

jankop píše:Tenhle PIC má jeden OC tj. RA4.

No a to nejde přepínat pin mezi výstupem log.0 a vstupem? Tak se dělá "OC" na AVR, PORTX.y se nastaví na 0 a změnou DDRX.y se přepíná výstup log.0 nebo výstup hi.Z. (log.1)/vstup. Na PICu to určitě taky jde.
mihal

#17 Příspěvek od mihal »

Ked jedna strana vysle 0 a druha 1, napriklad chybkou sw, bude pruser :twisted:
V tejto konstrukcii by som to nemenil.
Chenzee

#18 Příspěvek od Chenzee »

Osobně jsem již udělal dvě takovéto komunikace mezi PICi a měl jsem vždy použitý pouze PULL-UP 4K7 jako na 1-WIRE a nikdy mi to nic neudělalo. RB0 má využité asi proto, že na nich jdou nastavit přerušení na soft.nastavitelnou hranu signálu. Tím mu startuje komunikace. RA4 s OC toto "bohužel" neumí.
Andrea

#19 Příspěvek od Andrea »

mihal píše:Ked jedna strana vysle 0 a druha 1, napriklad chybkou sw, bude pruser :twisted:

No ale to pak je jednočip na dvě věci, když se k němu nemůže připojit nic co má výstupy, protože programátor je takový dement, že neumí nastavit správně směr portů. Může si akorát blikat LEDkama, ani číst tlačítka nemůže, co kdyby nastavil port na výstup log.1 a pak to šlusnul tlačítkem na zem, jejeje. :roll:
mihal

#20 Příspěvek od mihal »

Kto z nas este neurobil vystup proti vystupu, nech po mne hodi mcu :twisted:
Andrea

#21 Příspěvek od Andrea »

mihal píše:Kto z nas este neurobil vystup proti vystupu, nech po mne hodi mcu :twisted:

No právě, několikrát a ještě nikdy se tomu MCU nic nestalo, tak nevim co tu vyšiluješ.
mihal

#22 Příspěvek od mihal »

klid, nevisilujem :wink: . Ja uz som poslal nejake cypressy a MSP prave koli out-out konfliktu do zberu :evil: Pic je mozno odolny viac, ale v zasade zalezi na tvrdosti zdroja.
Andrea

#23 Příspěvek od Andrea »

mihal píše:klid, nevisilujem :wink: . Ja uz som poslal nejake cypressy a MSP prave koli out-out konfliktu do zberu :evil: Pic je mozno odolny viac, ale v zasade zalezi na tvrdosti zdroja.

Jo kdybys dělal s AVR nebo PIC a ne s těma tvejma vyžebranejma cypresama, frískejlama a mspčkama co je tu pořád každýmu podstrkáváš...
mihal

#24 Příspěvek od mihal »

Osveta je dolezita :lol: neni nad PIC
Atlan

#25 Příspěvek od Atlan »

Zaujimava diskusia...ale mne nepomaha.... :)

Tak ze asi pouzijem oddelenie napatia pre master pic, a este oddelenie optoclenmi...
Přílohy
pic2.JPG
(40.25 KiB) Staženo 72 x
Andrea

#26 Příspěvek od Andrea »

Atlan píše:Zaujimava diskusia...ale mne nepomaha.... :)

Tak ze asi pouzijem oddelenie napatia pre master pic, a este oddelenie optoclenmi...

Zase to s těma optočlenama moc nepřeháněj. To Vcc je kterého mcu, toho vlevo nebo toho vpravo? :wink:
mihal

#27 Příspěvek od mihal »

Promin Atlane, trosku sa to zvrtlo :D
Optocleny ti asi nevyriesia tvoj problem (ani neruzumiem preco ich tam mas tolko a nejak divoko pospajanych). Ak to mas zapojene podla tej poslednej schemy co si sem daval (pullup,2xodpor na zem a diody) a stale to vypadava, tak hladaj chybu v sw.
Naposledy upravil(a) mihal dne 20 lis 2008, 14:56, celkem upraveno 1 x.
Atlan

#28 Příspěvek od Atlan »

Vcc by bolo dalsie oddelene od napajania...CPU.

Aby bolo jasne kabliky mam len tri: 2pre napajanie toho mastera, a jeden datovy, 5V je spolocnych.

Ale.... zapnem len cisto... IC1 a ten bezi a pripojim len GnD tooho datoveho kabliku.... tak sa obcas stava ze sa IC1 zasekne,pripadne restartuje....

DAm tu schema.... na pripomienky :)
Přílohy
pokus.png
(33.68 KiB) Staženo 100 x
Andrea

#29 Příspěvek od Andrea »

Pripomienky, pripomienky, kde máš ty kondíky na MCLR? Zjisti si z PCON, proč se to restartuje, jestli vůbec se to restartuje hw a ne chybou v sw. Máš zapnutý BOR a proč cpeš všude ty diody?
Atlan

#30 Příspěvek od Atlan »

Kondik MLCR som zahodil...aspon jeden lebo neslo ICSP bez vypnutia napajania.....BOR mal som zapnuty uz nieje....

A diody no mohlo by ich byt o par menej :)

Na stole s 30cm kablikom to fungovalo.......

Este som tam 2 diody pridal :) uvidime...
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“