Color 439 nejde zvuk
Moderátor: Moderátoři
Color 439 nejde zvuk
Mam color 439 a nefunguje zvuk ani z vysielania ani zo scart vstupu. Modul Z som testoval privedenim audio signalu na vstup 4, je v poriadku. Sledoval som signal B na vstupe OMF (prepinanie NF az po pin 8 obvodu MDA4281V, 0V=VCR-off, 11V=VCR) Na vystupe 11 (NF) je stale 10V. Vyzera to na obvod MDA4281V. Prehladaval som forum ohladom problemov s OMF, na kondenzatory to nevyzera, Minimalne by mal fungovat zvuk z VCR ked je aktivny pin 8 na MDA4281V. Zvukovy signal na pine 14 je.
Mozete mi prosim poradit ?
Dakujem.
Co sa tyka MDA4281V. Tiez mam pocit ze je to krajna moznost, ze ten obvod odisiel, len neviem co by som mal este otestovat v jeho okoli, aby mi prepustil minimalne vstup z VCR 14 na vystup NF 11... Podla katalogu staci priviest kladne napatie na vstup 8 a to tam je. skusim este pozriet pin 19 a kondenzator pre deemfazu, pokial je prerazeny, mozno to cele blokuje ...
Dakujem
BIPOLAR píše:Mysteri, nedělej si legraci. Když Ti nešla naše norma, tak nemohla jít ani západní, pokud byl MDA 4281 vadný.Mysteri píše:Ten obvod som mal vadný jediný krát v 445ke, nešla naša norma.
Tiež som k tej závade v tedy tak pristupoval. Tá norma šla, ale s veľkým rušením. A po výmene IO bolo všetko O.K.
lurey píše:Vypinac zvuku som kontroloval, keby bol vypnuty nesiel by ani test modulu Z. (dufam ze hovorime o vypinaci repro) Na scheme mam jeden vypinac a jeden regulator hlasitosti pre sluchadla. V reale tam je ale este jeden vypinac naviac a neviem co robi. Skusal som ho ... bez uspechu ...
Dakujem
I ten druhý je funkční - při jeho zapnutí se provádí "úprava sync." (pro VCR!) na libovolné předvolbě (a najdeš ho i na schématu!).
Na jiných "Oravách" (např. ORAVAN) se tato úprava dělala pouze na předvolbě č. 8 a to tak, že na tom "MEMOSTATU" (tlač. č. 8), byl "přilepený" pomocný kontakt.