BIPOLAR píše:Nechtěl jsem se již zapojovat do tohoto fora, ale přeci jenom. Od mládí je radioamátérství mým koníčkem. Když pominu první krystalky a audiony, tak za těch cca 50let,jsem si sám sestrojil již mnoho věcí. Za poslední rok,LCmetr s displejem a přesností 1%, přijímač pro 2m a 70cm s kmitočtovou syntézou a LCD displejem. A to již nechci mluvit o minulých rocích (NF generátory, konvertory a přijímače pro VKV, NF zesilovače a.t.d). FM přijímač "MINI" maká dodnes (jen jsem vyměnil KF907 za BF981). Od roku 91 jsem v inv.důchodu, tak o to více mám teď času. Veškeré připomínky k mému dotazu ohledně TV Thomson respektuji, ale přeci si jenom myslím(nebo si jenom myslel), že za optávku nic nedám. Již jenom název " Elektro bastlírna" k tomu vyzývá (bastl=kutil,amatér,radioamatér) ! A nakonec, CRT obrazovky stejně již dožívají a do plazmy nebo LCD se rozhodně neráčím ani podívat. Zdravím Vás všechny.
BIPOLARe, věřím, že kvůli několika špatným dojmům z tohoto vlákna nezanevřeš na celou Bastlírnu. Sekce "Televizory a projektory" je svým způsobem výjimečná, v jiných sekcích k takovým polemikám dochází velmi zřídka. Docela chápu, že radioamatér (u nás poněkud posunutý termín), který dělá (ne "fušuje") do elektroniky ze záliby, se někdy nevyhne nějaké té opravě tv pro známé a přátele. Bývá to věcí určité prestiže a to spíše směrem k sobě sama a peníze tu takovou roli nehrají. Co se týká odpovědnosti, nevěřím, že ji amatéři nemají. Podvádět totiž umí každý, profesionály nevyjímaje. Ale nejsme přece všichni bez poctivosti a osobní cti. Také někdo poznamenal, že vinou těchto amatérů si pak mnozí myslí o servisech, jak jsou drazí. Jako kdyby servis byla v dnešní době levná záležitost.

Chápu, že pro profesionála je to zdroj obživy a oprava tv, "domrvené" nějakým fušerem, se obvykle vyznačuje menší ziskovostí, protože se těžko zhodnocuje vynaložená námaha a rizika, která tím vznikají. Myslím, že každý má v této Bastlírně stejnou možnost hájit svoje zájmy, pokud nejsou v rozporu se zákonem. Já názory a zájmy těchto profesionálních servismanů chápu a toleruju. Jen mi někdy vadí, když se z jejich příspěvků vytrácí obyčejná slušnost.
Pokud je tvoje amatérství "srdeční záležitost", pak tě tato zkušenost zcela jistě neodradí od výměny svých možná bohatých zkušeností na tomto fóru.
Asi jsem se moc rozepsal, omlouvám se za O.T.