tomasjedno píše:Crifodo píše:chceš tu radar (technologii) nebo US vojáky jako zástěrku pro to, abys měl pocit že ti to pomůže uhájit "národní suverenitu" o které nějak všichni tušíme že je od věčného lezení do análů - nulová?
To sebemrskačství je moc prima, v tom se umíme vyžívat. Lepší, než něco doopravdy udělat, že?
Nedělám si iluze, že když dojde na lámání chleba, tak nás nějaká velmoc nepřeválcuje. Proto tu chci mít radši Američany jako kotvu na Západ, než Rusy připravené kdykoli se sem vrátit. Jak dlouho si myslíte že potrvá, než nás tu začne masírovat vláda paroubkomunistů? Sami si ji dobrovolně zvolíte.
OK, takže ne "obranný radar proti íránským střelám", jak jistí křivohubí propagandisté LHALI, ale Američany. To už je apsoň pokrok oproti prostitutovi Klvaňovi.
Američani jako "kotva na Západ" mi nejsou moc jasní, prosím dovysvětlit. K čemu je mi kotva, o které vím že mě při prvním srabu nechá ve štychu a převálcuje, nebo dokonce zhebnu právě na tu kotvu? Vazba na Západ mi taky není jasná, k tomu přece máme kolektivní obrannou alianci - NATO, k otmu nepotřebuju žádnou exkluzivní dvojstrannou smlouvu o základně Národní raketové obrany jedné z velmocí. Nebo se na samotné NATO nemám spoléhat? Pak v něm nebuďme a nepřispívejme zbytečně na něco, co je neakceschopné. Do NATO nás mimochodem ponoukala stejná politická reprezentace, která dneska NATO přehlíží a cpe nás do dvojstranné smlouvy s US.
Země NATO se mimochodem stavějí k dvojstranné smlouvě US-CZ dost laxně a na dotazy europoslanci údajně odpověděli, že je LŽIVÉ prohlášení Topolánka o podpoře dvojstranné smlouvy US-CZ a US-PL ze strany EP.
Protože těch lží o radaru už bylo víc a protože metody získávání veřejné podpory (která stejně není) jsou goebbelsovsky-gottwaldovské, vede mě to k ostražitosti.
Náš spojenec č. 1 US třeba tvrdí, že radar je určen jen a pouze proti darebáckým státům a NENÍ to aktivita vůči Rusku.
Bolševický důstojník Topolánek, který nás při jednách s naším nejbližším spojencem zastupuje, pak prohlašuje že tím pravým důvodem pro radar je "zastavení plíživého ruského vlivu". Který z obou zástupců tohoto holportu pak lže? nebo je radar jaksi univerzálně spasitelný?
K té vládě paroubkomunistů: Socani vystřídali ODS, která se v roce 97 rozložila na vnitřní hnilobu. Když lidi zklamali socani, ze zoufalství a ztráty paměti zase volili ODS. Když je nasrala ODS, opět z trucu volí socany. mezitím se několikrát obě "antagonistické" strany spojí v zákulisních kšeftech, naposled handl T/P.
Z toho je vidět, že se zde nejedná o problém nějakého ohrožení Ruskem, nebo o udržení území, ale o vnitřní neschopnost být suverénem. Jak pravil tuším Seton, největší hlupák je ten, kdo není králem aspoň ve svém maličkém království. Za těchhle okolností je mi úplně jedno, jestli to tu vyberou Rusové v Karlových Varech a v palivovém průmyslu nebo "Západ" tak jako ve Vodochodech nebo v Zetoru.
Taky je dost dobře možné, že nadržení US radaristi budou jezdit do hodinových ruských hotelů do karlových Varů za ukrajinskýma klientkama a budou přitom chlastat francouzský víno a to celé za české peníze. Za ochranu.
To není sebemrskačství, ale pokus o realitu. Vondra v US pro mě NENÍ symbolem státní suverenity, ale zaprodance (nemusí se jednat o finanční význam).
Za situace, kdy je 80% fosilních paliv z Ruska je to směšná a dětinská póza.
Budeme na fosilních palivech nezávislí?
OK, vloni ČR ukončila smlouvu s Westinghouse a podepsala na 20 let smlouvy na uran z Ruska.
Kromě tohohle infantilního strkání o směr řiťolezectví je tu přicházející skutečný hegemon - china, indie, celý třetí svět. My bílí vymíráme a přestáváme se množit. Ani v US už není dost bílých na bílého prezidenta.
Sebemrskačství, co?
Ještě dodatek: základnu Národní raketové obrany US vloni na svém území odmítla
Kanada, ta teda taky plíživě spěje do ruského vlivu za pomoci paroubkomunistů?
Ku.rva, to je téma do Bastlírny!

Hille, už?