Osobní digitalní váha Soehnle

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Katka27

#16 Příspěvek od Katka27 »

5íkáte stará klasická váha s ručičkou,že by tohle vydržela když na ni dcera skočila a potom se na ni pohupovala?Já takovou zkušenost nemám,má ji někdo z vás že by bylo lepší si pořídit klasickou mechanickou váhu?
tomasjedno

#17 Příspěvek od tomasjedno »

Katka27 píše:5íkáte stará klasická váha s ručičkou,že by tohle vydržela když na ni dcera skočila a potom se na ni pohupovala?Já takovou zkušenost nemám,má ji někdo z vás že by bylo lepší si pořídit klasickou mechanickou váhu?

Ano, ale na takovéhle zacházení asi decimálku.
jasin

#18 Příspěvek od jasin »

Tyto váhy obvykle obsahují čtyři tenzometrická čidla a procesor který údaj průměruje, takže nezáleží na tom jestli člověk stojí přesně uprostřed. Z důvodů láce jsou čidla vyrobená z duralu. Přetížením jednoho (skokem na okraj váhy) se duralový blok s nalepeným čidlem zdeformoval (nevratně), nebo se čidlo odlepilo. Pak váha ukazuje údaj podle toho, na kterou stranu si člověk stoupne. Jeden blok a čidlo je levné, ale práce s výměnou a kalibrací je drahá tolik, že se oprava asi nevyplatí. :(
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
Devo70

#19 Příspěvek od Devo70 »

Katka27 píše:5íkáte stará klasická váha s ručičkou,že by tohle vydržela když na ni dcera skočila a potom se na ni pohupovala?Já takovou zkušenost nemám,má ji někdo z vás že by bylo lepší si pořídit klasickou mechanickou váhu?

Klasickú váhu si trebalo zohnať pred 20 rokmi, vtedy to bola poctivá robota. Takú máme doma, už bola rozbitá, ale naštastie som ju dal dokopy a nastavil podľa druhej funkčnej. Taktiež sa pokazila, keď sme ako deti po nej skákali. Kotúč s číslami sa pretáčal ako sám chcel a ukazovala všetko možné, len nie váhu :)
Katka27

#20 Příspěvek od Katka27 »

Takže říkáte,že to není jen můj případ kdy dcera od mé kamarádky skákala na váhu a pokazila ji,že se to povedlo i někomu z vás?Já kdysi u mamky měla také mechanickou váhu ale nenapadlo mě na ní nějak blbnout nikdy a navíc nevím co by mi na to řekla mamka.Tak podle těch vašich příspěvku by asi dcera mé kamarádky pokazila i tu mechanickou kdybych měla vid?
Katka27

#21 Příspěvek od Katka27 »

také jste někdo z vás takovéhle věci dělali v mládí?
Devo70

#22 Příspěvek od Devo70 »

Katka27 píše:také jste někdo z vás takovéhle věci dělali v mládí?

Jasne, že robili a nielen také. Napríklad sme skákali zo skrine na posteľ, kým sa nerozsypala. Alebo sa ohadzovali papučami a topánkami, pokiaľ sa nerozbila sklenná výplň dverí. To dnes sa deti ohadzujú mobilmi. :D
tomasjedno

#23 Příspěvek od tomasjedno »

Katka27 píše:také jste někdo z vás takovéhle věci dělali v mládí?

I mnohem horší... :breakdance:
Katka27

#24 Příspěvek od Katka27 »

Já jsem kdysi také dělala jako menší hrozné věci s váhou u mamky,škoda mluvit.
Katka27

#25 Příspěvek od Katka27 »

to jsem ještě chodila do základky a mamka měla takovou tu mechanickou osobní váhu,myslím že to byla značka luxa 3 ta toho něco zažila,s kamarádkama ze školy jsme se na ni zkoušely vážit tak že jsme na ni šlápli jen jednou nohou anebo se vážili v cuklích nebo nas napadlo zkusit se na ni zhoupnout.Tak to ručička váhy lítala rychle sem a tam.Mamka naštěstí u toho nebyla,jenže pak se ji začalo zdát že váha nějak přivažuje.
masar

#26 Příspěvek od masar »

Katka27 píše:....Mamka naštěstí u toho nebyla,jenže pak se ji začalo zdát že váha nějak přivažuje.

To se začne zdát po čase skoro každé... :wink:
Katka27

#27 Příspěvek od Katka27 »

To asi ano ale ta váha po tom našem skákaní začala mamce vážit o 7kg více než by měla.Nevím co se v ní mohlo tímto pokazit,myslela jsem,že u te mechanické váhy se snad nemá co pokazit.
Devo70

#28 Příspěvek od Devo70 »

Katka27 píše:To asi ano ale ta váha po tom našem skákaní začala mamce vážit o 7kg více než by měla.Nevím co se v ní mohlo tímto pokazit,myslela jsem,že u te mechanické váhy se snad nemá co pokazit.

Na kotúči so stupnicou praskne plastový úchyt nasadený na oske.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“