Součástky různé

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kbulda

Součástky různé

#1 Příspěvek od kbulda »

Našel jsem náhodně prodej různých součástek - odpory, měřáky a různé.
Třeba se to bude někomu hodit.

http://www.elida.cz/cze/elida/default.aspx
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Ty ceny jsou dobrý vtip :roll:
vypadá to jako demontovaná směska ale vzhledem k tomu že cena je asi tak 20 násobná půjde asi o materiál obrovské sběratelské hodnoty...
ss motor 4 kW z Mohelnice za 157 tisíc, nekupte to :twisted:
Ceny elektronek už vůbec nemají chybu. Ten člověk žije na jiné planetě.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Já zabrousil jen do těch polovodičů a děkuji pěkně...

Killroy
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

deska NJE4: starý tesla elyt, 4 odpory, 1 dioda, 950,- + DPH... :roll:
r.v. odhadem 1980, jedenáct set poprvé, dá někdo víc...

http://www.elida.cz/cze/elektro/skupiny ... karta_.HTM

síťová karta 680.000 + DPH :evil: :wink:
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od zdenoeddie »

Mam doma originaly KUY12 cisto nove, balene priamo z fabriky, cena ludovych 500,- za kus. :lol:

ale tuto napr. http://www.elida.cz/cze/elektro/skupiny ... astovy.HTM je to vpodstate v pohode, len este neviem kolko si uctuje za postu, ci to nenosi nahodou sam rovno domov
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Tak teď mi teprv došlo, že jsem multi-multimilionář... a já blbec tady prodal jednomu výbojku za 5% ceny 8O
Killroy
Moderátor

#7 Příspěvek od Killroy »

Crifodo mimo jiné píše: Ten člověk žije na jiné planetě.

Kdepak, žije v Čechách a je to typický hrobařík a vymeták jakých je ještě spousta. Levně někde něco nakoupil a teď na tom hodlá vydělat majlant. Absolutně neví co má, jakou to má cenu a zkouší to. Problém je že tihle lidé vydělávají i kdyby prodali zlomek procenta toho co nabízejí. Valná část se jich pohybovala při rozkrádání Tesly a jiných podniků a "privatizovali" součástky a jiné věci lopatou za promile jejich ceny - na váhu.

Killroy
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:Tak teď mi teprv došlo, že jsem multi-multimilionář... a já blbec tady prodal jednomu výbojku za 5% ceny 8O

Taky mě to napadlo :twisted: znám firmy, kde poměrně pracně těží z desek Al a Cu a stopové množství zlata a trochu cínu, místo aby je prodávali za statisíce.
Jaké to asi je, nakoupit sklady od likvidovaných firem a pak odepisovat skladové zásoby a mít v tom majetek za desítky mega?
na druhou stranu, když mi takový sklad cenností vyhoří a pojišťovna mi dá 50% "účetní hodnoty", bude to aspoň nějaká útěcha :wink:
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

Killroy píše: Levně někde něco nakoupil a teď na tom hodlá vydělat majlant. Absolutně neví co má, jakou to má cenu a zkouší to.

Killroy

Obávám se že tak jednoduché to zas není, dokonce i v našem blbistánu existují nějaké zákony o bezdůvodném obohacení a předražování. A těžko se na to napasuje 10 000% historické nebo sběratelské hodnoty, když jsou toho plné recyklační linky po celé Evropě. Koupě zboží za účelem dalšího prodeje zas takové harakiri neumožňuje...
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jirka »

Chce snad překonat Bučka ?? 8O :twisted:
helios

#11 Příspěvek od helios »

Pozrel som to skoro celé, a musím skonštatovať: ten človek sa zbláznil. Mal by si zaobstarať novú krištáľovú guľu na tvorbu cien, táto maďarská ukazuje ceny vo Forintoch, nie v Kč.
Dosť vecí má skôr historickú hodnotu ako reálnu. Alebo možno čaká, kým sa za sto rokov o ten materiál zberatelia pobijú. :lol:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Zdalo sa mi, ze tam ma posunutu desatinnu ciarku tak o dve miesta doprava...
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

helios píše:...Mal by si zaobstarať novú krištáľovú guľu na tvorbu cien, táto maďarská ukazuje ceny vo Forintoch, nie v Kč...

Já mám dojem, že ani forinty to nevystihují - spíš dnes už historické italské liry by byly přiměřené k takovým sumám, které požaduje...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
honza_jan

#14 Příspěvek od honza_jan »

... já myslel, že to jsou telefonní čísla a ony to jsou ceny. Vskutku nevídané. Asi ho šoupnul bejk.
Killroy
Moderátor

#15 Příspěvek od Killroy »

Crifodo mimo jiné píše: Koupě zboží za účelem dalšího prodeje zas takové harakiri neumožňuje...

Crifodo, bojím se umožňuje úplně vše. Pokud to legálně nabyl a má na to doklady, může to prodávat jak chce a za kolik chce. Prostě kup nebo nech ležet. Máme tržní hopodářství, cena je smluvní a o prodejnosti rozhodne zájem kupujícího. Snadné a nikdo to kontrolovat nebude. Zrovna tak jako mu nikdo nemůže a nebude předepisovat hranici jeho obchodní marže. I kdyby to nakoupil jako šrot za korunu kus.

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Součástky“