problém s generátorom BM492
Moderátor: Moderátoři
problém s generátorom BM492
schémy zde: http://radiotechnikatabor.cz/tesla/BM492.pdf
p.s. Aby regulátor pracoval jak má, musí chodit napětí na kolektoru E9 jak má, t.j. -24V až -14V podle poloh potenciometrů. Nicméně v technických údajích je uváděna regulace v rozsahu min. 10dB (>3x), takže to může být v pořádku.
začalo mi to robiť takú vec že keď mám amplitúdu nastavenú na minimum tak to už nekmitá, je tam pekný priebeh a pri pridávaní veľkosti amplitúdy to ide do polky pekne a od polky dráhy potenciometra amplitúda začne klesať až na konci ostane len kmitanie.
ešte by ma zaujímali jednotlivé tvary priebehov v istých častiach tvarovača, neviete ako to má vyzerať v jednotlivých bodoch? Ďakujem
edit: na kolektore E9 mám -12,8 až -23V podľa natočenia potenciometrov
edit2: tranzistor E7 sa mi dosť veľa zahrieva
zatiaľ veľmi pekne ďakujem za rady masar
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Co je to za osciloskop?
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Obdélník je složen ze základní harmonické, v tomto případě 10MHz + vyšší harmonické, v případě obdélníku liché, tedy 30MHz, 50MHz, 70MHz...
K tomu, abys aspoň trochu věrně zobrazil průběh, potřeboval by jsi zobrazit aspoň 5 harmonických. Z toho je jasné, že by jsi potřeboval osciloskop, který zobrazí aspoň 100MHz.
Tvým osciloskopem zobrazíš věrně obdélník tak na 2MHz, výš už ne.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bych víc poteoretizovat o tom zapojení, ale nemám ho prakticky odzkoušené a zatím jsem to moc nezkoumal.
www.sigmaphon.cz
ten pokles amplitúdy sa mi podarilo celkom fajn spraviť, už to nieje také výrazné. ale... stretli ste sa niekto s tým že 75ohm sin. výstup amplitúdu drží ale na 600ohm výstupe amplitúda strašne klesá? Nejak to nechápem, 600Ohm výstup je napájaný z 75ohmového cez 525R odpor. Môže byť ten odpor tak frekvenčne závislí? teda KO? pretože od 1Mega vyššie to klesá v rádoch voltov, myslím že pri 10mega to robí rozdiel oproti 75ohm výstupu okolo 4-5V