Modul G, COLOR 423
Moderátor: Moderátoři
- Vlasta-ANT
Modul G, COLOR 423
Na některých R G B výstupech z desky G "plave" stejnosměrná složka buzení mřížek obrazovky. Obraz příslušně změní barvu, případně jas a za chvíli se to vrátí do normálu. Je zajímavé, že k rozvážení stabilního stavu stačí pouhé připojení vysokoimpedanční sondy osciloskopu na některý z výstupů. Samozřejmě, TV je starý, obrazovka slabá i když zpětné běhy vidět nejsou. Zkusil jsem jiný G modul - je asi jinak nastavený, dělá to méně a jen v B kanále. Není to nějaká typická závada. nehodí se na to známé vyřazení automatiky (C22 + D4) ?
Díky a přeji všem hodně zdraví a úspěchů v roce 2006.
Jen měnit obrazovku se mi zdá nerentabilní,za ty peníze se dá sehnat lepší televizor.
Podívej se na stabil. 12V IO102 (MAA7812) je připojený na kostru přez D104 šroubkem chladiče. Tam bývá špatný spoj. Stačí šroubek utáhnout. Změř napětí přímo mezi anodou D104 a pouzdrem IO102. Musí být 0V.
Frenky píše:Jen měnit obrazovku se mi zdá nerentabilní,za ty peníze se dá sehnat lepší televizor.
Nemyslím si, že nová obrazovka do tohoto TV je tak špatná investice. Sám jsem nedávno kupoval jednu do Color 416, teď kupuju další do C425. Pokud je pravda co mi v Retonu řekli - že životnost renovované obrazovky je stejná jako životnost té původní, tak příštích 10let nemusím kupovat nový televizor. Ostatní součástky sice taky můžou odejít, ale ty se dají sehnat běžně za pár korun, nebo vybrakovat na sběrných dvorech. A cena 1500 na dobírku vč. poštovného za obrazovku 1. jakosti je docela přijatelná a silně pochybuju že bych za tuto cenu sehnal lepší televizor. Možná tak nějakou 14" od Vietnamců, která se za půl roku odporoučí...
-
Návštěvník
TV řady COLOR 416 se *vyřazovaly* právě pro malý počet možných předvoleb a také často při poškození vlastní předvolby.Oprava sice je možná je, ale zákazník párkrát TV proladí a zas je to nefunkční...je tady již *zpuchřelá*,tato hmota umělá....takže záleží,kolik programů chce zákazník přijímat a dle toho pak řešit další postup...
K TV se dal koupit dálkově ovládaný *konvertor* s možností příjmu
všech rozsahů,včetně pásma S40,u TV pak stačí jediná funkční předvolba,
vyráběly se v OTF,stál asi 1200 Kč,mnoho zákazníků je ještě používá,šly použít na různé typy televizorů....takže možností je stále dost.