Notebook ACER Travelmate 292 nejde na baterii
Moderátor: Moderátoři
Notebook ACER Travelmate 292 nejde na baterii
rezis píše:Napeti z baterky by melo jit pres nejaky fet a pojstku normalne sproste pres diodu na vstup kde se pripojuje adapter.
Tak po dvou invazích do nitra ntb to vzdávám. V první vlně jsem zkoušel babské rady jako odpojit zdroj i baterku a držet 30 sec. tlačítko Start, flashnout starší BIOS (verze 1.30b nějak šachuje se sledováním napětí baterie), odpojit na 5 minut baterii CMOS.
V druhém kole jsem pátral po napětích na MB, jsou tam uzly kde je cca 16V jak při provozu na síťový napáječ tak na baterii, brutální error typu přepálená pojistka to tedy není. Dál jsou tam místa kde je 5V jen při připojeném napaječi, ne na baterii. Což však může být buď bug nebo feature. Tlačítko Start je jedním koncem na zem, na druhém konci je při napaječi 16V, na baterii však nic. To je špatně určitě, elektronika pak samozřejmě netuší, že uživatel něco mačká. Patrně se nekoná napětí, které má být trvale na startovacích obvodech. Bez schematu a studia logiky zapínání nemá další šťourání cenu , tak jsem to zatím zabalil. Schema jsem na Netu nevyštrachal, občas ho někdo v Rusku nebo Číně nabízí za $$$, ale je nebezpečí, že na konci budu mít primitivní User Guide.
Pozitivní je, že jsem dospěl k poznání, že notebook lze rozebrat a složit a dokonce pak i funguje a na stole nezbývají šroubky. Do této doby jsem tomu nevěřil. Pokud bude mít někdo zájem o Service Manual na tento ntb tak si řekněte, hodím ho do uploadu. Ale není v něm schema, takže je to jen pomůcka pro postup rozebrání.
Mějte se a díky za rady.
Na diodě taky vznikne nějaký úbytek, dopad na runtime z baterky neumím odhadnout.
Pokud to zkusím a k něčemu dojdu, svěřím se zde s výsledkem.
Díky za nápad.