Kvalita DVB-T v okolí Brna

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza_dy

Kvalita DVB-T v okolí Brna

#1 Příspěvek od Honza_dy »

Mám v dílně na příjem TV settopbox MASCOM MC1000-T, na střeše malé české síto bez zesilovače. Od té doby co měnili digitální vysílání z dočasného na "ostrý" provoz, mám na všech kanálech drobné, ale velmi časté výpadky signálu. Někdy vypadne zvuk, někdy zase problikne pár kostiček, ale stává se to i 20x do minuty což dokáže pokazit náladu. Podle přijímače je síla signálu 64%, kvalita 93% Mám to tak od samého začátku a nikdy nebyl problém až teď. Chci se zeptat jestli je to u mě, nebo jestli to dělá i ostatním co přijímají z vysílače Hády. Jen tak na okraj než jsem nainstaloval síto, fungoval mi tu bez problému proutek se zesilovačem TECHNISAT (síla 62% kvalita 74%)
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Jo, jsou s tim problemy. Zkus otocit polarizaci, snad chytnes Barvicku, problemem jsou vetsinou silne analogove vysilace na stejnych kanalech.
Honza_dy

#3 Příspěvek od Honza_dy »

V mém okolí není pokud vím žádný silný vysílač. Nejde mi do hlavy, že se stejná chyba projevuje na kanálu 25,40 i 59.
ar196
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ar196 »

No nevím po přepnutí na full provoz někomu nejede ani co jelo při testovacím.Mě jede všechno akorát očko,Z1,Public se občas seká.lokalita Rájec-Jestřebí (antena se zesíkem přímo do PC na Leadtek)Vysílač Brno Hády
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

Hmm, zajímavé čtení. pokud s tím chlapci nezačnou v brzké době něco dělat, tak se jim na to lidi z vysoka vykašlou.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“