Zdravím vás,chci se zeptat na tuhle věc co si o tom myslíte.Mám notbik asus model A7Sv který stál 34000kč a mám je rok.Chtěl jsem jej dat na zaruční opravu ale bohužel jsem nenašel učtenku o koupi.Tak jsem jej odeslal do Asusu na zjištění ceny opravy.5ekli mi,že v notbuku je špatná základní deska a oprava by byla velice drahá.Tak jsem jej nenechal opravit a ted po měsíci jsem našel učtenku doma tak jsem jej odeslal znovu na záruční opravu.Co si myslíte že mi teda servisní technik v Asusu udělá?Zda oni tu základní desku vymění za novou,anebo mi tam dají nějakou opravenou nebo ji opraví?Anebo se může stát,že by oprava stála tolik že mi v záruce vrátí peníze?Co mohu očekávat?Velice by mě zajímalo jak to bude probíhat.Děkuji.
Takže asi nemám moc spoléhat na vrácení peněz?Ono abych to uvedl na pravou míru.Jak mi diagnostikoval Asus závadu tak řekl,že základní deska v notebooku je odepsaná,kromě toho je tam ještě vadný harddisk o kapacitě 250GB,a vnitřní modul wifi karty který by se musel vyměnit také.Proto uvažuju o tom zda se jim to v záruce vyplatí opravovat aby mi do notbuku dávali novou základní desku,nový harddisk,a novy modul wifi karty a pak by museli ještě opět nainstalovat na ten notbuk celý operační systém který byl součástí.
pridam vlastnu skusenost-kupoval som cez net Asus EEE 901..bola na nom nejaka porucha s wifi,slaby prijem...doklad o kupe nebol,iba nevyplneny zarucny list...riesili sme to cez "Asusie" RMA-pick up formular.urobil som kopiu prazdneho zarucaku ktoru si pytali pribalit a ako datum kupy som uviedol datum kedy som ho od dotycneho kupil...DPD kurier si to prevzal a odviezol do SIL Ostrava...Opravili bez akychkolvek vyhrad a naroku na honorar...901-ka funguje uz vyse mesiaca bez problemov...
Určitě ti to opraví. Je tam třeba rozlišit jednu základní věc. Pokud je vada v záruc ena desce tak ta deska jde na opravu. A tam to lidi udělají za pár kaček. Pokud bys chtěl něvco po záruce tak jedině výměnou celé desky. Takto prostě vydělávají peníze. Opravit to sice umí, ale je to pro ně nerentabilní. Navíc museli by ti vrátit 34tis za což to opraví i kdyby měli dát věci z nového. Pořád lepší být málo v plusu nebo na nule než v mínusu.
Aha tak to jo no ja vám povím dělám v Ostravě v televizní Službě Nova kde je zaručni i pozaruční servis elektroniky a opravuji tam televizní přijímače.Jak to tady kolikrát čtu na ruzných diskuzích jak kolikrát nějaký neznalec chce po vas vycucat servisní mod na televizi a mysli si,že je to tak jednoduché tak se vam ani nedivím že ho kolikrát odbudete.Máte pravdu,je to vlastně servisní tajemství a proč to tady šířit jen tak.No u nás se třebas stava že přijde na opravu televize v záruce zjistí se napřiklad vadný procesor tak jej objednáme en nam přijde většinou do 10dnu a také než dojde na zakázku tak to kolikrát trva.A tak se vymění procesor,pak se zjistí ještě další zavada třebas vadné vn trafo tak co?Objedná se a pokud nepřijde do tedoby co máme na opravu to je 31dní tak se zakázka musí uzavřít a vypiše se protokol o nerentabilní opravě a zakazník dostane protokol o nahradě zboží za nové a telka u nás zustava na díly.Takže zakaznik pak jde na prodejnu kde si televizi koupil a vybere si novou anebo mu vrati peníze.A u těch plazmových televizí to jde u nás z kopce.Spousta se jich v zaruce odepisuje a zakaznici na tom vydělavají.Klient si koupi plazmu za 26000 to jsem řešil tedkom měl ji 5 měsícu byl to model Panasonic TH42PX8E a odešla v ni digitalni deska a ještě další věci tak dostal penize a mohl si koupit tutež novou za 18000kč a vydělal na tom ještě mu vrati na prodejně 80000kč do plne ceny.Proto sem se ptal ohledně toho mého notbuku jak to muže dopadnout.
Právě že pred rokem měl jeden můj známy také notebok asus byl to podobný model co mám já a také stál myslím ještě více okolo 39000kč a stalo se mu u něj že večer na něm normálně pracoval a rano jej chtěl zapnout a po zapnuti jen problikla modrá ledka a nic víc.Tak to dal na zaruku do Asusu ale nevím co tam zjistili,jelikož protokol o opravě nedostal a rovnou mu pak prodejna vrátila penize,tak mi to vrta hlavou jak docílil tohohle,když tady pišete,že Asus to za každou cenu opraví.
S tou opravou za kazdu cenu si tiez dovolim tvrdit opak.kamarat si kupil EEE 1000H z alzy...utrhlo sa mu malicke usko na klavese enter a ta vypadla...poslal to teda na zaruku-mal ho asi 3 tyzdne...Slo to do SIL ostrava...tam to cakalo neviem ako dlho,potom sa zistil problem s RAM,vyziadal si to ASUS czech,tam zistili neopravitelnu zavadu (notes pri tom odchadzal od kamka ako funkcny s vypadnutym Enter-om).Tak sa to riesilo dobropisom predajcovi a distributorovi a kamkovi vratili peniaze-okolo 12 tacov,medzitym sa kupilo nove 1000H...peniaze mu vyplatili asi po mesiaci,nakolko zo zakona na to maju 31 dni...v novom 1000H sa objavila zavada asi po 48-hodinach,notes vytuhol s chybnym zobrazenim na displeji a potom uz nesiel zapnut...kamarata skoro trafil slak..tak im to poslal,vymenili mu mobo...a zatial funguje...takze neviem co bola ta "neopravitelna" zavada v pripade prveho 1000H...mam podozrenie ze tam niekto nieco pos_al a aby sa vyhli komplikaciam tak to poriesili dobropisom...
ide o to ze v zaruke sam do tojo nepolezies,a dalsia vec ze ak by aj klavku opravili tak sa tam pos_alo nieco ine ked to slo do druheho servisu...vid moj posledny prispevok... P.S:teraz som pozeral na alzu a o klavesniciach pri hladani vseho co spada pod hladany vyraz "EEE" ani stopa.A v pripade servisu neviem,ci sa da zistit stav servisnych dielov...vtedy sa na to dost dlho cakalo
Zdravím pánové,
mám ASUS A6M a nejde podsvícení displeje, podezření na měnič ( tráfko ). Tohle běžně nedělám a tak nevím, kde se dá - pokud vůbec - objednat náhradní díl. Poradíte někdo?
Díky za přečtení.
P.