Panasonic NV-J30HQ - problém se synchronizací

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jef111
Kontaktovat uživatele:

Panasonic NV-J30HQ - problém se synchronizací

#1 Příspěvek od jef111 »

Ahojte.
U tohoto videa mám problém s tím, že ihned po zapnutí (ze st-by tlačítkem VTR) nejde synchronizace. Pak se to postupně zlepšuje, asi za 2 minuty naskočí obraz i zvuk a za 5 minut je obrázek jako fotka. Zůstane to tak, dokud ho opět neshodím do st-by a nenechám "vychladnout". Pokud to nechám tak hodinku stát, znovu se to celé opakuje.
Mám podezření někde na nějaký elyt ale kde? Nemám tucha, s elektronikou videí nemám moc zkušenosti. A všechny vyměňovat nebudu, je jich tam tak ze 100 :D
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Jindra2

#2 Příspěvek od Jindra2 »

Začni ve zdroji, chce to měřit ESR.
Jindra
PavelN

#3 Příspěvek od PavelN »

přesně tak na sekundáru můžeš hned za trafem vzít všechny hlavně 330/10 a na filtr elytu musíš mít tak 310v.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Díky už jsem na to přišel, byla špatná filtrace na +5V. A taky 1u/400V na primáru. Teď mám ještě problém že je v obraze jakési rušení, jakoby barevné proužky nebo tak něco. Hlavou to nebude bych řekl, nevypadá serřeně a jinak v obraze nejsou žádné chyby.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Nie, ze by som to video poznal, ale skusil by som este nejake suche elyty pohladat.
PavelN

#6 Příspěvek od PavelN »

Pokud by bylo slyšet tremolo ve zvuku tak by to byl v háji 330/10 ve zdroji, ten ovlivňije chod CPST motoru a když je v hajzlu tak se rozhodí synchro, obraz se rozproužkuje a zvuk má tremolo, ale také může být VCR přepnuté na MESECAM-což už tady také bylo
jef111
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jef111 »

Zkusil jsem přidávat paralelně na jednotlivá napájecí napětí kondy cca 470u (na konektoru od zdroje) a nic se neprojevilo, rušení nezmizelo. Byla to taková rychlá varianta, k desce toho zdroje je docela blbý přístup, zvlášť když bych potřeboval za chodu. Z výše uvedeného usuzuju, že ve filtracích problém nebude. I tantalem jsem zkoušel, kvůli případným vysokým frekvencím co by mohly nějak pronikat.

Přepnuté je to určitě dobře, to jsem zkoumal jako první. Tedy pokud je to těmi mechanickými přepínači na předním a zadním panelu. No předpokládám že jo :D
www.sigmaphon.cz
fero2

#8 Příspěvek od fero2 »

Prilozenie druheho kondenzatora vzdy nepomoze.
Tak ako Vam radili, merat ESR alebo priamo menit za nove (samozrejme kvalitne 105st.).
jef111
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jef111 »

Tak už je opraveno.
Vyměnil jsem komplet všechny elyty ve zdroji a už to hraje jako nové. Pěkný obraz to má, na klasické VHS je to paráda.
www.sigmaphon.cz
Jeremy2001

#10 Příspěvek od Jeremy2001 »

Ahojte chlapi, nechcem zakladat nove vlakno, tak to pripojim tu, dostal som zadarmo taketo video panasonic nv-j30hq, vycistil som hlavu izopropylom, ale po vlozeni original videokazety obraz neni stabilny, je taky rozblikotany a po vlozeni nahravacej kazety - nahrani nejakeho programu a naslednom prehrani je obraz aky-taky ale su v nom sikme pruhy. Rozmyslam o vymene videohlavy, ale najprv sa chcem spytat na nazor odbornikov. Dakujem za kazdu radu.
dargon

#11 Příspěvek od dargon »

a nezkousels ji nastavit ? popripade paskova draha je OK ?
Jeremy2001

#12 Příspěvek od Jeremy2001 »

Pravdupovediac som este nenastavoval videohlavu, ani paskovu drahu, je mozne zjednodusene popisat ako postupovat?
dargon

#13 Příspěvek od dargon »

mohl by jsi sem hodit nejake kratke video ? podle toho by se presneji dalo urcit co mu je
PavelN

#14 Příspěvek od PavelN »

koukni jestli to nemáš přeplý v secamu , mohlo by se to takto projevovat. \další věc je kontrola elytů ve zdroji, důležitý pro synchronizaci je elyt 330/10. Pokud bude vyschlý, bude slyšitelný špatný chod CPST motoru. Dej vědět jak to dopadlo.
Jeremy2001

#15 Příspěvek od Jeremy2001 »

v secamu nie je prepnute, to som pozeral ako prve, skusim nahrat cez vikend nejake videa a na elektrolyty sa tiez pozriem, ok.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “