Zesilovač V-MOS 60 DPS

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BASTLECS

#31 Příspěvek od BASTLECS »

Petr603 píše:Na filtracnich elytech mam 2x27V (misto tech 2x33V).......

Mě by spíš zajímalo, jak by si to rozumělo s napětím přez 33V. Jestli by se dalo použít trafo 2x25V. To by bylo na elytech cca 36V, k tomu pomocné napětí v kladné větvi ..... Není to moc?
Petr603

#32 Příspěvek od Petr603 »

to Sinclair:

Diky za info,ty stranky sice funguji ale nejak tam v te nemcine nemuzu nic najit.Prepnuti do anglictiny me vydrzi par vterin a pak se me to prepne hned samo zpet.Nicmene sem ten datasheet nasel i jinde.

Co se tyce laku od kohouta nemel sem s tim nikdy problem,desky sem si nechal delat nekolikrat a vzdy to bylo ok.

Jinak by me taky zajimalo co by s timto zesikem udelalo vyssi napeti,krome teda vyssiho vystupniho vykonu ktery stejne nepotrebuju.
Mam nejake trafo ktere dava cca.2x28V tak ze po usmerneni cca. 2x39V naprazdno.Zatim sem to nezkousel,elyty ve zdroji mam na 35V.Kazdopadne nic horsiho nez plamen s toho byt nemuze :lol:
Ale asi to driv nebo pozdeji testnu s jinym zdrojem. KUN10 maji 100V, tak ze cca. 80V zdroje by nemusel byt problem.Budice to taky zvladnou,pripadne akorat nahradit na nekterych pozicich KC za BC na vyssi napeti bude-li treba.Poradne pohlidat chlazeni a videlo by se..
bubu1

#33 Příspěvek od bubu1 »

To Bastlecs.Mohl bys dát schéma k tomu zesilovači,nevím jestli jsi použil přesně to z Czechaudio.Jinak dík ten tišťák vypadá fajn rád bych si to zkontroloval před výrobou.
BASTLECS

#34 Příspěvek od BASTLECS »

bubu1 píše:To Bastlecs.Mohl bys dát schéma k tomu zesilovači,nevím jestli jsi použil přesně to z Czechaudio.Jinak dík ten tišťák vypadá fajn rád bych si to zkontroloval před výrobou.

Schema se nemění, až na pomocný zdroj:
Obrázek
Sendyx

#35 Příspěvek od Sendyx »

Nechcu rejpat, ale co si slibujete od téhle historické záležitosti ?
svmbass

#36 Příspěvek od svmbass »

…něco ve smyslu znovuobjevení Ameriky, nebo perioda vracející se módy :D
Ale určitě to bude nejspíše radost z bastlení; každý z nás má zcela jistě postavených několik dalších zesilovačů jiné konfekce…
Sendyx

#37 Příspěvek od Sendyx »

Já si na tohle dodnes pamatuju, a pak ještě laterální modul Conrad 60W. Obé lepili lidé s minimálními znalostmi, často překopávali totálně plošáky a téměř nezávisle na znalostech se jim dařilo páchat oscilátory pro dlouhé a střední vlny :lol:
svmbass

#38 Příspěvek od svmbass »

Nemohou být na světě jen samí odborníci (jako ty), ale i pionýří slepých uliček (jako já).
Takový je už život :D
Sendyx

#39 Příspěvek od Sendyx »

Náhodou, tenhle mne docela minul, pouze na verzi s plošákem z Olomouce jsem si jako ostatní vylámal zuby. I když - z oscilátoru jsem aspoň udělal výkonový zkreslovač :lol: . Ustabilizoval jsem to, ale při limitu to dělalo pekelné věci. Holt blbá topologie desky... to Conrad MOSFET 60W byl větší ořech.
SMITH

#40 Příspěvek od SMITH »

Otázočka:Aké ochrany k tomu zosíku ?
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
BASTLECS

#41 Příspěvek od BASTLECS »

SMITH píše:Otázočka:Aké ochrany k tomu zosíku ?

Tepelnou to má, a na ten zbytek možná klasiku z EZK:
Obrázek

Je to univerzální ochrana repro, vč. zpožděného spínání. Šlo by to trochu zjednodušit, upravit pro napětí tohoto konkrétního zesilovače. Odpadlo by tím pár rezistorů a ty jumpery.

Sendyx píše:Nechcu rejpat, ale co si slibujete od téhle historické záležitosti ?

Nebude to ani poprvé ani naposled, co se opráší 30 let staré zapojení. Tehdy bylo něco jako OZ a jiní IC v plenkách, nebo ukrutně drahé, takže na to staří mistři museli poctivě. Možná proto ty staré zesíky mají pořád zvukově něco do sebe. Jedem modul V-MOS 60 vyjde něco pod 3 kilča, tak proč to nezkusit.
I když pravda - je to deset Plzní. :D
Přílohy
EZK-XSJ3253.jpg
(253.66 KiB) Staženo 505 x
SIDTIM

#42 Příspěvek od SIDTIM »

To Sendyx:

Já spáchal 10 konců na desce, jejiž klišé mi dal Petr Liška (FOX audio) a
celkem nebyl problém. Stabilní, musel jsem najít tu správnou zem pro dobrý odstup, ale na to plošák byl navržený a v konstrukční dokumentaci o tom byla řeč.

Horší už to bylo se symetrickou limitací, ale už se to tu diskutuje.
..a co shoří, nezhnije..!
Sendyx

#43 Příspěvek od Sendyx »

No, Fox plošák byl asi OK, ale průšvih byl, že se tohohle chytil tenkrát kdejaký pičmulín a tatrman a dělali plošáky po svém. Navíc to pár lidí zkoušelo vytunit a dělat z toho konce do komb.
SIDTIM

#44 Příspěvek od SIDTIM »

To Send:

Jj, potkal jsem se s hrůzou, kterou pro Petra K. - PeKra z Hranic někdo dělal.
Dost děs. Ten autor neměl sebemenší potuchy o návrzích DPS pro NF techniku. Myslím, že úspěšným projektem před tím byl blikač se žárovkou.
..a co shoří, nezhnije..!
Sendyx

#45 Příspěvek od Sendyx »

Jestli myslíš takový podlouhlý plošák, kde byly spoje asi na třetině plochy dělícíma čarama a pak kupa dlouhých tenkých čar (jak říkal kolega - "drátěný vír"), tak od toho znám i autora, byl z toho zoufalý. Korektně fungoval jen prototyp, protože tam byly nějaké mimotolerantní KUN.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“