Zapojeni Li-ion článků v baterii do notebooku HP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kolega

Zapojeni Li-ion článků v baterii do notebooku HP

#1 Příspěvek od Kolega »

Neznate někdo zapojení článků a ochranných prvků v Li-ion baterii HP f2024a. V notebooku odešel nabíječ, oprava údajně za 18000,- Kč. Chci vyrobit externí nabíječ, ale není mi jasné uspořádání uvnitř. Na webu jsem zatím nic neobjevil. Díky za připadnou pomoc.
kvantumer

Re: Zapojeni Li-ion článků v baterii do notebooku HP

#2 Příspěvek od kvantumer »

najdes-li ridici obvod-nevyřazuj ho-ridi dobijeni/vybijeni a za nim mas normalni baterii !!! pozor pri prehrati neudrzis-li ruku ihned vypni zdroj!!!
dej laboratorni zdroj na vyvod baterie a muzes poustet pres 1,5A pozor muze :toilet: pokud to prezenes s proudem moc dlouho
Naposledy upravil(a) kvantumer dne 05 bře 2005, 19:54, celkem upraveno 3 x.
Raptor181
Moderátor

#3 Příspěvek od Raptor181 »

KOLEGO do toho by som sa nepustal...KVANTUMER myslis ze to je rozumne?
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
kvantumer

#4 Příspěvek od kvantumer »

A)
ja dobijim baterku timto zpusobem delši dobu (aneb dokud udrzis ruku)/ funguji tak rok baterka drzi az 2h/ je fakt:dobiji-li se baterie pres ochrany obvod(ktery je zabudovany v ochranem pouzdre baterie) na ampermetru začne kolisat nabijeci proud od 100mA do 1A to znamena ze je baterie dobita/ ale casem baterie již nemá kapacitu a musi se dobit poradne nebo kupte novou
B)
neni to bezpecne pokud nemate laboratorni zdroj kde je Ampermetr=pokud jste amater nepouživejte tento zpusob :!:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“