To není pravda kontrast je i po dvou letech provozu excelenrtní jako nová - to spiš LCD je vysvícené. Pochybuju že v PV60 odešel panelRalph píše:no z pěti metru se dívám,no je to težké dilema někdo mi tvrdí,že ty dnešní plazmy jak píšou že mají životnost 100000hodin takže to není vubec pravda.Ja osobně o tom také pochybuji aby ten panel vydržel tolik hodin,samozřejmě že elektronika se pokazí velmi brzy ale slyšel jsem že po odehrani 1000hodinach na plazmě je obraz již rozmazaný a byrvy již nemaji ani takové barevné podání tak nevím co ted.samozřejmě že na ni nebudu hrát v kuse doma ale těch 5hodin denně asi ano,a u lcd se zase vysvití podsvětlovací trubice a navíc nemaji takový obraz jak plazmy podání černé ajsou citlivější na kvalitní signál tak nevím pro co se rozhodnout.Zamlouvá se mi plazma Panasonic model Th42Px80E.Měl jsem plazmu Th42Pv60 a je ještě měsic v zaruce a odešla a servis mi vypsal dobropis,jelikož je udajně neopravitelná.Večer mi hrála a rano jsem ji chtěl zapnout a jen začala blikat červená dioda a obraz nikde ani zvuk tak uvažuji co si vybrat.
Jakou poradíte koupit televizi
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
DSC00636.JPG- d. board
- (90.57 KiB) Staženo 103 x
-
DSC00636.JPG- d. board
- (90.57 KiB) Staženo 105 x
Všechno se mění... ty desky v levo jsou Buttony- ty spínají jednotlivé řádky. Ten D. board stoji kolem 8 tisíc. Nechapu jak muže být z plazmy takový šrot. Většínou bývá jedna vada a ne toli desek. Někdo tomu asi pomoh? U prvního vlakna pišeš že maš plazmu PV60 měsic po zaruce a že se tam seká obraz u druhé měsic před koncem zaruky odešel D, board a vystavili nato dobropis. Jak k těm plazmam chodiš? Nechceš mi nějakou prodat na ND nebo opravu?Ralph píše:Kolik stojí tedy onen D board aso přibližně?Zajímala by mě jeho cena kolik se asi pohybuje.Jinač potom ještě v te plazmě u modelu Th42Pv60 je uvnitř po levé straně jedna deska na které je nalepených několik integrovaných čipu a jsou propojeny tuším z displeje.Mění se i tato deska?Jelikož na jednom z těch čipu mám kráter a vypadá to že nějak explodoval.
Oprava bude nerentabilní...cena by preshla 10 tisíc a když ti psali dobropis na D. board tak ho Panasonik asi nemá skladem. Ja sem PV60 neměl na stole tak rok.Ralph píše:Tak občas se dá koupit třebas levně plazma nefunkční na aukru např.s rozbitým displejem jak to někdo vyvrátí nebo na avízu jsem také viděl občas.Na kolik teda by přišla oprava v servisu panasonic plazmy kdyby se měnil D board a ty butony?
Na Avizu sem rozbitou plazmu ještě neviděl že by někdo prodaval.
-
felis
Tak si zvykej na obraz u LCDJenys píše:Zdravím všechny odborníky zde v bastlírně. Možná to úplně nesouvisí s původním tématem, ale potřeboval bych zjistit něco o LCD TV a nechci zakládat nové téma. Koupil jsem si LCD Sharp LC-32D44E-BK, dobrá cena 10599Kč a reference o ní také dobré, nízká spotřeba a automatická regulace hlasitosti, dobrá při reklamách. Je to Japonský výrobek, tedy aspoň to má na štítku. No a moje otázka zní....je to normální,když třeba u filmů,( vysílání ze studia či reklamy, jsou pěkné)ale ten film je neostrý a mívá takové ty rozostřené fleky,kolem Loga je takové zašumění, podobné jako při velkém zvětšení digitálního obrazu s nízkým rozlišením. Docela mě to zarazilo, všude se píše o LCD TV jako o dobrých a výborných TV, ale takový film je potom degradován. Snažil jsem se to všelijak nastavovat v menu obrazu, nastavil jsem i režim filmu, ale nic moc. Jakmile naskočí reklama, je to v pohodě. Tak abych se ujistil,že je něco v nepořádku, tak jsem koukal na krámech po TV a on tento problém je asi všeobecný, protože jsem to viděl i u Plazem. V čem je tedy ten problém? Nemůže to být nekvalitním vysíláním toho filmu, třeba v nevhodném rozlišení? Jestli by mi mohl někdo prosím nějak toto objasnit, budu rád. Pokud by toto bylo normální, tak to se mi nelíbí. Jinak je ta TV výborná, DVD i záznam z HDD je pěkný a čistý, zvuk také paráda a možnosti nastavení také dobré. Děkuji za odpovědi. Jenys![]()