Časopis PC World končí
Moderátor: Moderátoři
Časopis PC World končí
Brali jsme ho na firmu 15 let.
Takže oznámení, že se dávají na "novou" cestu a budou jen na internetu,
mě moc nepotěšilo. Člověk na monitor čumí dost dlouho, takže oceňuji
papírovou podobu, kterou si můžu vzít kam chci.
A člověk má aspoň malou radost, když se těší na nové číslo a DVD.
To internet nevynahradí.
Co místo něj?
CHIP?
Poraďte co čtete.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Na cteni je samozrejme vzdy lepsi papir, takze kdyz neco delam, podklady si stejne vytisknu na papir. Ale jako informacni medium uz u me papir nema sanci, zvlast ne v IT oblasti.
Urcitou vyjimku jsem udelal s casopisem Velo o kolech, na netu je sice taky spousta informaci, ale tam casopis ma zatim navrh. Kola nejsou tak proflakly jako IT.
to Sendyx: te chci videt, jak si tim krasnym lesklym barevnym nesajicim papirem vytiras pr*el v kadiboude...jednou bys chtel vytrit a mel bys cnouhu az na zadech
Chip je asi jedina volba...ale nekupoval bych Computer, pokud jeste vychazi.
Ve srovnání s dneškem s tou záplavou sraček mi takové ohledy připadají dost jemnocitné
V těch dobách ještě vycházely Softwarové noviny a jakýsi Byte, přetisk a překlad amerického časopisu... pořád mi to připadalo že to je "teď někdy před pár lety" a ona mezitím dorostla celá generace PC-kutilů
Ale je fakt že tištěná média docela ztratila smysl, jednak je to zaplaveno reklamou, druhak plné gramatických a typografických chyb, třeťak většina na matné nebo dokonce lesklé křídě (vnitřek ne obálka) takže čitelné jen přísně po světle, no a nakonec je to drahé rychle to zastarává a není to kam dávat.
BTW, zkoušeli jste se někdo zbavit plné police křídových časopisů ? Ve sběru to neberou, kotel to zacpe popelem....
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
stepa píše:Chip je asi jedina volba...ale nekupoval bych Computer, pokud jeste vychazi.
Nekupoval bych ani Chip. Je to takový počítačový Blesk nebo Aha. Pořád dokola samá "hrůza" (viry, spyware, ztráta dat..), tuning Windows.... Stačí se podívat na pár čísel zpět. Testy HW už tam skoro nejsou. Už je to trapné.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Chip býval dobrý. Četl jsem ho. Ale to co tam píšou teď, to je strašný. Připadá mi to, jako kdybych četl 2 čísla pořád do kola.
(koukl jsem na web Chipu, jestli tam není náhled obálek letošního ročníku, aby bylo vidět, o čem pořád píší, a hned jsem si všiml - Nejživější diskuse * Téma Chip 08/08 :: Úpadek časopisu (37))
U PC Worldu v průběhu málo let nazad byly rovněž náznaky úpadku.
Zmizela má oblíbená poradna, pak z červencového a srpnového
čísla udělali dvojčíslo, vymizely soutěže o zajímavé ceny, vrazili do
toho mobily apod.
Ovšem DVD mi vyhovovalo v tom, že stačilo vzít pár posledních kusů a
když někde člověk instaloval nový OS na PC, měl hned po kupě takové ty
blbosti jako ICQ klienta, Adobe Acrobat Reader atd v posledních verzích.
Navíc i v dnešní době nemá někdo internet.
Jak bylo výše řečeno CHIP mi tak trochu rovněž připomíná Blesk.
Tak zatím nevím, ale něco bych chtěl předplatit.