Časopis PC World končí

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hejnicek

Časopis PC World končí

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Asi hospodářská krize versus malý trh v Čechách.
Brali jsme ho na firmu 15 let.
Takže oznámení, že se dávají na "novou" cestu a budou jen na internetu,
mě moc nepotěšilo. Člověk na monitor čumí dost dlouho, takže oceňuji
papírovou podobu, kterou si můžu vzít kam chci.
A člověk má aspoň malou radost, když se těší na nové číslo a DVD.
To internet nevynahradí.
Co místo něj?
CHIP?
Poraďte co čtete.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

S klasickyma papirovyma casopisama jsem skoncil uz davno. Kazdej den si najdu chvili na prijiti par oblibenych webu. DVDcka se softem jsou pro me taky nanic, protoze co potrebuju si najdu na inetu vzdy aktualni. Nepotrebuju skladovat haldy medii se, v tu dobu uz, starym softem.
Na cteni je samozrejme vzdy lepsi papir, takze kdyz neco delam, podklady si stejne vytisknu na papir. Ale jako informacni medium uz u me papir nema sanci, zvlast ne v IT oblasti.
Urcitou vyjimku jsem udelal s casopisem Velo o kolech, na netu je sice taky spousta informaci, ale tam casopis ma zatim navrh. Kola nejsou tak proflakly jako IT.
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

No, je vidět, že jsi ještě nezažil strašlivou materiálovou krizi ve vesnické kadibudce (suchém WC). Pak bys volal "království za noviny, byť neaktuální", a nevím, co bys tam dělal s webem :D
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

Se divim, ze to jeste nekdo odebiral :) ...s papirovymi casopisy o PC jsem skoncil pred 7mi lety, kdyz se zacaly byt testy podle toho kdo zaplatil vic...navic se v te dobe se celkem rozmohly inetove magaziny. Kdyz chci od PC pryc, tak vezmu tisteny Peloton :) .

to Sendyx: te chci videt, jak si tim krasnym lesklym barevnym nesajicim papirem vytiras pr*el v kadiboude...jednou bys chtel vytrit a mel bys cnouhu az na zadech :D

Chip je asi jedina volba...ale nekupoval bych Computer, pokud jeste vychazi.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Pamatuju na nějakou recenzi zkraje 90. let na pořad PCWorld v ČST (ještě snad ani H@vn@ nevysílala), recenzent hodnotil moderátora stejnojmenného pořadu "poněkud pichlavý" a to že veřejnoprávní pořad propaguje komerční časopis ve "vzdělávacím" pořadu. Možná to byl Maniš v jeho Vytí z hrobu,možná Zajíček?
Ve srovnání s dneškem s tou záplavou sraček mi takové ohledy připadají dost jemnocitné :roll:

V těch dobách ještě vycházely Softwarové noviny a jakýsi Byte, přetisk a překlad amerického časopisu... pořád mi to připadalo že to je "teď někdy před pár lety" a ona mezitím dorostla celá generace PC-kutilů :roll:

Ale je fakt že tištěná média docela ztratila smysl, jednak je to zaplaveno reklamou, druhak plné gramatických a typografických chyb, třeťak většina na matné nebo dokonce lesklé křídě (vnitřek ne obálka) takže čitelné jen přísně po světle, no a nakonec je to drahé rychle to zastarává a není to kam dávat. :twisted:
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

2 Stepa - no, ty kříďáky mají sice slide effect o 95% vyšší, než je třeba, ale taky mají velkou odolnost vůči průniku části končetiny na nežádoucí stranu. Je vidět, že nevíš, co je opravdová nouze :D

BTW, zkoušeli jste se někdo zbavit plné police křídových časopisů ? Ve sběru to neberou, kotel to zacpe popelem....
stepa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stepa »

to Sendyx: :D No prave ze vim a moc dobre...sice nebyla smouha az na zada, ale dostal jsem se dal, nez bych mel..."utiraci efekt" se zmenil v "roztiraci" :lol:

To je zase debata 8-) ... promin Hejnicku.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jirka »

stepa píše:Chip je asi jedina volba...ale nekupoval bych Computer, pokud jeste vychazi.

Nekupoval bych ani Chip. Je to takový počítačový Blesk nebo Aha. Pořád dokola samá "hrůza" (viry, spyware, ztráta dat..), tuning Windows.... Stačí se podívat na pár čísel zpět. Testy HW už tam skoro nejsou. Už je to trapné.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stepa »

A co jinyho z tech dvou? Podle me je Chip mensi zlo. Ale potom tady je jeste neco...snad se to jmenuje Pocitac pro kazdeho :) , o tom jsem jenom neco slysel.
vybihal

#10 Příspěvek od vybihal »

A co casopis COMPUTER?
VyBiSu
stepa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od stepa »

vybihal píše:A co casopis COMPUTER?

O tom jsem psal vyse...uz nekolik let jsem ho nevidel, ale prestal jsem ho cist, protoze mi prislo, ze kdo zaplatil vic, byl vitezem testu. Proto u me spadnul az na dno(mozna se situace uz zmenila).
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jirka »

Z těch dvou ani jeden. A PPK je reklama pro začátečníky. Bohužel pořádný PC časopis tu teď není.

Chip býval dobrý. Četl jsem ho. Ale to co tam píšou teď, to je strašný. Připadá mi to, jako kdybych četl 2 čísla pořád do kola.

(koukl jsem na web Chipu, jestli tam není náhled obálek letošního ročníku, aby bylo vidět, o čem pořád píší, a hned jsem si všiml - Nejživější diskuse * Téma Chip 08/08 :: Úpadek časopisu (37))
Hejnicek

#13 Příspěvek od Hejnicek »

Dík za reakce.
U PC Worldu v průběhu málo let nazad byly rovněž náznaky úpadku.
Zmizela má oblíbená poradna, pak z červencového a srpnového
čísla udělali dvojčíslo, vymizely soutěže o zajímavé ceny, vrazili do
toho mobily apod.
Ovšem DVD mi vyhovovalo v tom, že stačilo vzít pár posledních kusů a
když někde člověk instaloval nový OS na PC, měl hned po kupě takové ty
blbosti jako ICQ klienta, Adobe Acrobat Reader atd v posledních verzích.
Navíc i v dnešní době nemá někdo internet.
Jak bylo výše řečeno CHIP mi tak trochu rovněž připomíná Blesk.
Tak zatím nevím, ale něco bych chtěl předplatit.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Vzdy, ked chip vidim, tak su tam tie tipy pre windows. Uz 10 rokov tie iste :D
1010

#15 Příspěvek od 1010 »

Sendyx píše:No, je vidět, že jsi ještě nezažil strašlivou materiálovou krizi ve vesnické kadibudce (suchém WC). Pak bys volal "království za noviny, byť neaktuální", a nevím, co bys tam dělal s webem :D
No jo,ale co s časákem s lesklým křídovým papírem?Ani to nehoří...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“