TV s receiver

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
slma

TV s receiver

#1 Příspěvek od slma »

Dobrý den,při zapojení TV Tesla 4415A "Color 110ST"(nemá scart) s receiver Openbox X-800 přes modulátor koaxiáním kabelem je obraz černobílý jinak obraz a zvuk ok.Při propojení tv s video modulátorem barvy OK. Receiver přes koax na jiné tv barvy OK. Receiver do videa přes scart a z videa do televize koaxiálem, je obraz z receiveru pořád černobílý.Při zapojení DVD do videa jsou barvy z DVD OK. Nastavení jsem zkošel různá, ale nic . teď mám nastavení na reciveru CVBS, PAL D/K. Prosím poraďte. Díky
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Na jakém kanálu ti vysílá modulátor videa a na jakém modulátor receiveru ?
slma

#3 Příspěvek od slma »

receiver na 38 a zkoušel jsem ještě na 36 a 44 video 40
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

To je moc blízko, na to zřejmě selektivita televize nebude stačit.
Jak se ty modulátory navzájem ruší, zřejmě nezasynchronizuje PAL dekodér. A ještě ke všemu tam z antény někde leze na dalším blízkém kanálu další signál..
Druhá možnost je, že modul A v televizi zůstává přepnutý do SECAMu, to indikuje červená LEDka na něm (je vidět shora mřížkou, zhruba nad anténním konektorem). Tomu se dá odpomoci otočením trimru na modulu A na levý doraz.
Třetí možnost je rozladěný dekodér PAL v televizi na jednu stranu (stačí mu nepatrně) a na druhou stranu nepřesný modulátor PAL v satelitu. To v televizi doladit ale není žádná sranda ani pro leckterého starého praktika.
Jinak, pokud C110 rozezná PAL, přepne obrazový kanál do normy B/G, tedy zúží kanál. Zvuku je to jedno, televize má diskriminátory na D/K i B/G (6,6 i 5,5MHz). Zkus nastavit modulátor satelitu na PAL B/G (nebo EURO).

Jestli video umí na scartu režim RGB a satelit taky, připoj satelit na scart videa a barvy budou. Jen budeš muset mít video zapnuté.
slma

#5 Příspěvek od slma »

zítra to vyskouším a když tak se ozvu jak jsem dopad. Zatím díky moc.
slma

#6 Příspěvek od slma »

Tak jsem ladil barvy a nenaladil. Zkoušel jsem dle instrukcí nic nepomohlo. Vypádá to na ten dekodér PAL v televizi, protože když jemně dolaďuji kanál na TV tak barvy mají snahu naskočit, ale skáčou jako by do pruhů a zase zmizí. Satelity Openbox mám dva a ani na jeden to nejde, ale na Technisat to jde jako kule. Stáhnul jsem si i plány od televize, ale až tak do toho nevidím kam bych měl šáhnout. Tak teď už nevím. Byla by ještě nějaká rada? Zatím díky.
RadekB

#7 Příspěvek od RadekB »

Problem je ten modulator v satu, stoji za h.o.v.n.o.
Proc nekoupis poradny stroj ? Jsou saty s modulatorem, ktery tyhle problemy nemaji.
Hill radi dobre, propoj to pres SCART toho videa, na videu navol ext.vstup a pust to pres video. Video bude muset byt zapnute,ale to nevadi.
slma

#8 Příspěvek od slma »

To jsem zkoušel a je to pořád černobílý. Je mmě to divný, ale je to tak ať do videa pustim cokoli tak to jde ,ale open ne a ne. Open má dobrou podporu softwaru, ale je pravda, že přes modulátor jsem to nikdy nepouštěl.
RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

Nemas tam nasteveny NTSC vystup ???
slma

#10 Příspěvek od slma »

na satelitu jsem zkoušel vše, ale jinak teď mám PAL D/K. Zkoušel jsem i B/G a nic. Jiná volba tam není. Zkoušel jsem i vide různě nastavovat, ale samozřejmě nic.
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Jak to nejde ani přes video, tak to znamená, že do videa můžeš pustit jen CVBS signál. A ten tím videem do jeho modulátoru jen projde, tedy, je-li PAL signál mimo normu, je jedno, zda jde přes modulátor ve videu nebo přes modulátor v satelitu.
Před výstupem CVBS (a tedy i před RF modulátorem) v satelitu je totiž kodér a modulátor PAL. A ten za to může a s tím nic neuděláš, i kdyby ti tady radili všichni do úplného zblbnutí.
Prostě dekodér v C110(ST, STII), například taky v C424 a C429, je na přesnost dodržení barvonosného kmitočtu a polohy synchronizačního burstu PAL (a normy PAL vůbec) citlivější, než některé jiné.
Hlavní důvod je ve způsobu obnovení nosné barvy: v době, kdy tyto dekodéry vznikly, ještě snad nikdo nepočítal s tím, že si signál PAL bude někdo vyrábět doma - všechno se vysílalo buď terestrickými vysílači nebo přes satelit. Nebo z videa, kde už signál PAL byl nahraný zase z nějakého vysílače a nevyráběl se uměle "za páskem".

Takže bych se radši porozhlédl po lepším satelitu.
slma

#12 Příspěvek od slma »

I tak díky za rady. Mám ještě i další temata, takže se zase určitě ozvu
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“