Jopo166 asi měl na mysli to, čemu se učeně říká "SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM" neboli naše pravidla o psaní I/Y v koncovce slovesa v množném čísle minulého času - viz býci/krávy/telata se páslI/páslY/páslA na louce. Protože toto pravidlo skutečně nglish language skutečně postrádá - ale jak píšu výše, má zase jiná pravidla, která Čechovi mohou nadělat stejné, ne-li větší problémy jako ona I/Y...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Já si zase myslím, že Jopo166 se řídí zásadou psaní toho i(y), které se častěji vyskytuje. Pak mu vychází více než polovina těch správných a nemusí hádat. Takže se kdysi rozhodl pro to měkké.
nie chlapi pokazilo sa mi na klavesnici to tvrde y obcas funguje a obcas nie a v kaviarni mi to nevedia spravit ze vraj musim vimenit celu klavesnicu no vidite kde ten svet speje minule mi zas povedali ze mam vimenut celu maticnu dosku ked mi pocitac resetuje a nakonec som zistil meranim ers ze to bol len vyschnuti elit no co us taki je svet
nie chlapi pokazilo sa mi na klavesnici to tvrde y obcas funguje a obcas nie a v kaviarni mi to nevedia spravit ze vraj musim vimenit celu klavesnicu no vidite kde ten svet speje minule mi zas povedali ze mam vimenut celu maticnu dosku ked mi pocitac resetuje a nakonec som zistil meranim ers ze to bol len vyschnuti elit no co us taki je svet
Kdybys trochu pátral, zjistil bys, že veškeré znaky lze generovat TROJHMATEM nebo kombinací Alt + trojmístné číslo v rozmezí 000 - 128 - je to tzv. ASCII kód, kde to číslo je binární hodnota v tabulce znaků. Pokud se naučíš ta trojčíslí, vůbec nebudeš potřebovat nějakou speciální klávesnici a dokážeš znaky psát jen na číselné - příklad - mailová značka "zavináč" = @ se dá napsat na libovolné klávesnici jaiko trojhmat Ctrl + Alt + V anebo jako přidržená klávesa Alt a číselně 64.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!