rada ohledne dalkoveho ovladani

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
deve007

rada ohledne dalkoveho ovladani

#1 Příspěvek od deve007 »

kdopak by mne poradil jak mam odzkouset ovladac od veze jestli funguje je to ovladac panasonic N2QAGB000001 a nejsem si jistej jestli neco odeslo v ovladaci nebo neco ve vezi. kdopak by mne poradil kak mam zjistit jestli ten ovladadac funguje jestli z nej vubec neco jde? diky za rady
deve007

#2 Příspěvek od deve007 »

uz jsem zjistil ze ovladani je ok ale odeslo mne neco ve vezi :(
jopein

#3 Příspěvek od jopein »

Pro příště, DO vyzkoušíš třeba pomocí kamery nebo dig. fotoaparátu.
pole

#4 Příspěvek od pole »

Vyskusas to jednoducho: Zoberes hocjaky foto odpor ten pripojis na ohmeter fotodpor prilozis k ovladacu a nieco vysles. Ked sa hodnota mnei DO je OK. Jou Jou :) Ja mam doma taku akusticku skusacku ktorej ton sa meni s odporom. Ked skusam dialkove je to dobre pocut a tak to akoby strielalo.
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

uplne jednoduse se da dalkac vyzkouset treba tak, ze se vezme libovolne male tranzistorove radio, prepne se na stredni, nebo dlouhe vlny a rozladi se na sum. Dalkovy ovladani se priblizi k mistu, kde je feritova antena a muzes otestovat, zda Ti funguji tlacitka a zda funguje buzeni IR led. Pokud budes dalkace opravovat casteji, tak si vyrob z fotodiody a tranzistoru a LEDky prevodnik na viditelne svetlo
mety

#6 Příspěvek od mety »

Ak ti funguje ovladač,IR svieti nemusi byť chyba vo veži,ak ma kryštal tak ho vymeň.Aj s tym som sa už stretol :)
deve007

#7 Příspěvek od deve007 »

mety píše:Ak ti funguje ovladač,IR svieti nemusi byť chyba vo veži,ak ma kryštal tak ho vymeň.Aj s tym som sa už stretol :)

jjdiky za rady prave ze jsem ho zkousel pomoci kamery a ohledne toho dalkovyho ovladani ono je udelany tak ze ne do sebe nacvakly a bez sroubku a nerad bych ulamal ty packy co to tam drzi uz jsem se ho snazil rozdelat ale zatim bez uspechu
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Oni prodávají detekční IR kartičky ale je pod moji úrověň za něco takový vyhazovat prachy. Z jakýhokoliv vraku vyndej přijímač DO, ve starších je to zastíněná krabička, v novějších jen jakoby TO220, má tři nohy, +5V, zem a otevřený colektor. Na ten si pověs LED a malej repráček a budete koukat jak různý ovladače-kódy hrajou. Časem poznáš i jestli má správnej zvuk.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“