XENONY

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CR3ATUR3.2008

#31 Příspěvek od CR3ATUR3.2008 »

EKKAR píše:Pokud xenonová výbojka v kontinuálním režimu topí natolik, že se kolem ní taví plasty, znamená to, že je přetížená. Čemuž bych se u těch Bambusistánských "HID sad" vůbec nedivil. V honbě za zářivým výkonem se udělá ledacos. Životnost takovému režimu odpovídá.
A máš pravdu, mnoho jsem toho v životě neviděl - ještě jsem určitě neviděl hada chcát, koně blít a moudrou žábu mlátit pěstí do skály, ale na montážní lince a na zkušebně v HELLE jsem se o xenonech nedověděl vůbec nic...
Jinak všem tuzérům, co si nehomologované xenony namontují přeju, aby jim jejich prasení co nejvíce jejich soukmenovců oplácelo měrou více než vrchovatou.

prestavbova HID sada HY v aute Citroen C4 jezdim s tim kazdy den uz 3/4 roku (cca 15tis km) a zatim sviti jak dive ono zalezi i na tom za kolik si ti TUZERI ty xenony koupi ja dal za sadu 2500 Kc a nemam problem i kdyz sem videl sadu za 1500 a za 3 tydny uz blikaji balasty :lol:
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od drabek06 »

EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Teletext České Televize - ČT1, strana 639, dne 4.12.2008:
Český trh zaplavily levné sady s xenonovými výbojkami pro auta. Cena těchto sad klesla během 3 let nejméně čtyřnásobně a v současnosti začíná na 2000 Kč.
Tak zvané HID xenony, které lze zabudovat do patice místo klasické halogenové žárovky a tím pádem do jakéhokoliv vozu, sice výrazně lépe (rozuměj VÍCE) svítí, ale na rozdíl od xenonových světlometů přímo z automobilky je jejich použití v rozporu s předpisy.
Kvůli vyšší svítivosti u xenonových výbojek hrozí u neseřízených světel větší riziko oslnění. Výbojky se proto mohou montovat jen do světlometů umožňujících jejich automatické naklápění a do aut vybavených ostřikem světlometů.

Tím je myslím dostatečně zodpovězeno, proč mám nejen já takovou pifku na všechny TUŇÁKY a TUZÉRY, co si xenony montují do všeho možného - nejlépe by udělali, kdyby si je vrazili do (_o_)...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mi-ro

#34 Příspěvek od mi-ro »

Ať se to někomu líbí nebo ne, ode dneška peru dálkový všem komo to takhle 🤐 "modrobíle" svítí a oslňuje. Teprve když to potkáš, zjistíš že to auto je starej křáp kterej když ho vyráběly tak Xenony byly jen promítačkách.
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

K těm dálkovým bych s chutí přidal i pár "pozdravů" ráže 9x19...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#36 Příspěvek od Hill »

To už jsem viděl xenony na autě, které snad pamatovalo v promítačkách ještě obloukovky...
mi-ro

#37 Příspěvek od mi-ro »

Proboha je to ne!! ještě aby si ti tuningáři nezačali montovat do světel obloukovky!!
..to bude jen ňákej odpůrek
hafca

#38 Příspěvek od hafca »

Zrovna včera mi jeden takovej dojel. Najednou jsem měl pocit, že sem v nějakým rentgenu. Skoro nic jsem neviděl, pustil jsem mu zadní mlhovku a pak to přišlo. Vítězně zapnul dálkový a ten rentgen byl dokonalej. Musel jsem skoro zastavit, aby mi to hovado předjelo. Tohle by si měli měštáci i s těma druhejma hlídat a ne podělanou padesátku za městem mezi polma. :evil:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“