Identifikace neznámého procesoru.

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
honza_jan

Identifikace neznámého procesoru.

#1 Příspěvek od honza_jan »

Zdravím kolegy bastlíře.
Dostala se mi do ruky funkční řídící deska s procesorem v pouzdru PDIP-28, která kočírovala nějaký výrobník ledu. Nechystám se provozovat bar, ale chtěl bych naučit desku nějakým jiným kouskům. Problém je ale v tom, že výrobce poctivě vybrousil označení typu procesoru a tak nevím, jak jej nakrmit jiným SW. Skoro týden brousím po webu od rána do noci a hledám v datasheetech, ale bez úspěchu. Oči mám už od koukání do monitoru tak vytahané, že kdybych zakopl, tak si odřu panenky. Předělávat plošák na jiný procesor, který mám v šuplíku je až poslední volba. A tak se na vás obracím s prosbou o pomoc, jestli někdo ví podle rozložení pinů, co to je za typ CPU. Schema zapojení, co jsem obdržel k desce, souhlasí se skutečnosí.
Díky za případnou pomoc.
Honza
Přílohy
cpu.jpg
(91.65 KiB) Staženo 191 x
jankop
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jankop »

Myslím, že to není Microchip. Problém může také nastat, že může jít o OTP verzi, která nejde reprogramovat. Udělal bych destičku s paticí a jehlami-piny jako redukci na nějaký PIC s 28 piny, interním oscilátorem a interním debuggerem. Na tuto destičku bych také umístil konektor pro ICSP.
honza_jan

#3 Příspěvek od honza_jan »

To už mám odzkoušené, ale jedná se mi o identifikaci pinů na připojení signálů z rozhraní ISP. Napájecí piny a RST jsou (snad) jasné. Kam ale připojit SCK, MOSI a MISO a kam připojit XTAL1 a XTALL2? Testovat 5 x 25 kombinací na slepo, tak to raději zrovna předělat zapojení desky. Prohlížel a zkoušel jsem zapojení všech vhodných procesorů ATMEL, ale nic nefungovalo. PICy to samé. Největší variabilita rozložení signálů je u řady MCx...x, ale žádný nemá ani shodné identifikované piny. Proto jsem taky vznesl dotaz tady na foru s nadějí, že se najde někdo, kdo se s takovým přístrojem setkal a bude vědět nějaké bližší informace.
Přílohy
foto_CPU.jpg
(31.33 KiB) Staženo 149 x
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Ouvej, to může být nějaká zákaznická verze pouzdření nebo první série, která později byla v jiném pouzdře a jsi namydlenej.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Banda

#5 Příspěvek od Banda »

Tak použij nějaký, co máš možnost naprogramovat a přeškrábni cestičky na DPS a spoj tak, ať to vyhovuje. I kdyby jsi našel ten správný, zas narazíš na problém s programátorem a už se to poptáhne.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“