Kapesníček k ruce...

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#31 Příspěvek od Crifodo »

Hejnicek píše:Moje řeč.
Nikdo to předpotopní monstrum k životu nepotřebuje.

To předpotopní monstrum by se dalo odeslat na smetiště dějin - třeba to tak skončí, privatizací a vybrakováním fondů - ale v zemích kulturně na vyšším stupni má tenhle druh vysílání určité úkoly které plní (zřejmě z většinové vůle plátců daní) líp než ta naše družstva korupčníků a uklizených soudruhů.
Taková otázka je, co s 80 let budovaným archivem který má nějakou hodnotu historickou, asi i komerční, občas i uměleckou a taky něco jako paměť národa.
Jinak tím že z dobrovolně nuceně placeného poplatku za kus tišťáku s reproduktorem nebo LCD uděláme věc placenou z daní tu trafiku několika prolhancům přece ani nezrušíme ani si neodlehčíme peněženkám.
Zásadní problém je nemožnost kontroly, nemožnost kritiky a nezájem plebsu mezitím zdegenerovaného konzumem.
Kdo z čumilů na zprávy TV H@vn@ nebo Volany Joldány ještě má ponětí o profesionálním zpravodajství a publicistice?
Hejnicek

#32 Příspěvek od Hejnicek »

Crifodo píše:
Hejnicek píše:Moje řeč.
Nikdo to předpotopní monstrum k životu nepotřebuje.

Taková otázka je, co s 80 let budovaným archivem který má nějakou hodnotu historickou, asi i komerční, občas i uměleckou a taky něco jako paměť národa.

Částečně s tebou souhlasím ve výše uvedeném,
ale ať podle toho vypadá programová skladba.

Třeba ty ČB "pamětnické" dokumenty ještě z první republiky, které uváděl pan Čáslavský byly hodně dobré. Jenže archiv moc neotevírají.

Momentálně polovička asi kouká na ČT1 na jakousi Nemocnici, ovšem ta
soudě dle útržků dialogů, nesahá té původní ani po kotníky. I když
je to věc názoru. Každému se líbí něco jiného. Pro mě to umění není.
Budu si muset nasadit u PC sluchátka.
Crifodo

#33 Příspěvek od Crifodo »

programová skladba nemůže vypadat jinak než vypadá, když se podařilo většinu populace vyškolit, oblbnout, vychovat, uchlácholit, navyknout na ty Nemocnice a ještě horší srágory. Kdo by tu programovou skladbu měl kritizovat? Děti co nic jiného než pitvoření po anglosasíkách nepoznaly? Maminy slípky co se na tu nemocnici třesou?
Těch pár lidí, kteří na kvalitu nerezignovali a chtěli by ji, už statisticky nic neznamenají a každým rokem se to nařeďuje.
Asi jako čím dál menšímu počtu lidí vadí ty gramatické a stylistické prasečiny, protože těma dvěma palcema stejně píšou po frikulínsku a rozdíly mezi i a y jim je u prdele :roll:
inflater

#34 Příspěvek od inflater »

K teme.. sakra, PMD :lol: no prve PC co som dostal bola 80486tka, win 95, disketovka a plno dosackych hier (1999)... a s tym som sa postupne sam ucil, uplne bez knih, a behom roku som sa naucil ako nakopcit na diskety hry, experimentovat s ovladacimi panelmi, preinstalovavat Windows a kadejake volovinky, fdisk, a to som mal vtedy 6! :) no a potom to uz zacalo, cdromka, zvukovka, programovanie, potom skok z 486tky na Pentium 4 a nasledne casy DVD a tak dalej... no a dnes, diskety? heh. Ale este sa ich tu vala aspon 20. Este ich pouzivam ako zalozne media alebo ked zlyha system. Jaaaj, tie zvuky FM modulacie v starych hrach co podporovali soundblaster (lotus, duke nukem atd), stare dobre casy :P

No a dnes som si zohnal starsiu masinku s Pentium II na zaspominanie, frci tam akakolvek dos hra a uplne v pohode, mam tam dve graficke karty a switchujem medzi nimi v BIOSe - ATI Rage 128 pre narocnejsie aplikacie a S3 virge pre DOS hry... a kopu nainstalovanych operacnych systemov od Windows 1.0 po XP (!) a starych DOS hier.

Ale pravdupovediac eru 8bitakov a 80te roky som nezazil, teraz mi je 15 :)
tomasjedno

#35 Příspěvek od tomasjedno »

Andrea píše:
Crifodo píše:Jsem jedním z nich, dokud mám doma něco co bylo původně TV přijímačem musím platit na ty celebrity

Pokud to co bylo původně TV přijímačem není "zařízení technicky způsobilé k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu" pak to není TV přijímač a ČT si může trhnout nohou.

Hezky tady mudrujete, co ještě je a co už není TV přijímač. Zdalipak taky víte, že podle aktuálního znění Autorského zákona, pokud máte na baráku STA, a pokud se vám do toho vecpe nějaký signál DVB-T, tak jste povinni odvádět OSA kozí daň? Ani na to nemusíte mít v baráku jedinou televizi.

P.S. možná, že nám to bude odpuštěno - pokud se to propasíruje do parlamentu a páni ...dárci se nad námi ustrnou :evil:
Viz http://www.parabola.cz/zpravicky/8679/d ... -poplatku/

(zatím jsem tu novelu mezi sněmovními tisky nenašel)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“