Myčka CANDY CDF715 totlani mrtvola

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RadekB

Myčka CANDY CDF715 totlani mrtvola

#1 Příspěvek od RadekB »

Cau, mam problem s touto myčkou, je totlani mrtva, napeti jde, snimace a ruzne spinače jsem oměřil, zda se to byt OK, na řídící jednotce napětí je, co jsem vysledoval ze zapojení a hodnot zenerek tak asi celkem v poradku. Nemate prosim nekdo tip, co jeste zkusit a nevite kde a za kolik sehnat tu ridici elektroniku ?
Jsou tu dva servisy, jeden tuhle znacku nedela a druhy konstatoval to je elektronika a to je spatny, to me ani nevozte. Takze uvitam kazdou radu nebo pomoc a to i za uplatu, kupovat po 5letech novou se me fakt nechce.
pepito

#2 Příspěvek od pepito »

Zdravím,
ve dveřích jsou tři samostatné moduly, pokud jde o tu největší desku, tak ta by měla stát kolem 2500,-. Jestli to máš úplně mrtvé určitě se ještě koukni na zdrojovou část. Dříve používali srážecí odpory a zenerka. V poslední době už používají impulzní zdroje.
Pro myčky se sériovým číslem 32000121 model CDF715T 16S je modul skladové číslo 49004968 nahrazen modulem 49004683. Jinak díly třeba tady : http://www.stopas.cz/ Mnoho úspěchů při opravě
RadekB

#3 Příspěvek od RadekB »

cau, diky za reakci, rucni myti nadobi ja peknej vopruz :(
desku jsem vyfotil a hodil sem (v pomerne velkem rozliseni),
www.zdarna.cz/candy.jpg
zkus me prosimte nakopnout. Sice ji spis objednam, protoze hodnoty z tech IO moc precist nejdou a pajet to take jde docela blbe.
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Jen jeste uvaha - jake je sance, ze to bude neco jineho nez ta deska ? Da se neco rozume omerit ? Jde me o to, abych nevyhodil 2500 a nemel jsem nefunkcni mycku a ridici desku k tomu.
pepito

#5 Příspěvek od pepito »

Tak už máš tu novější verzi s měničem. Podívej se na indukčnosti poblíž neosazené pozice L5 (hlavně na tu s hodnotou 471K). Pokud to nebude ve zdroji, tak s opravou bude problém. Většina obvodů je zakázkových, nebo obsahují soft, který neseženeš. Z modulu jsou ovládány přes triaky jen silové části a snímána teplota přes NTC čidlo, pokud by byla vadná některá z "periferií" hlásilo by to chybu na displeji, ale pokud je to komplet mrtvé bude to v desce.
RadekB

#6 Příspěvek od RadekB »

Ta civecka oznacena 471 (pozice L2) je v poradku, kondenzatory a odpory jsem vymenil, je to mrtve porad. Oznaceni toho obvodu ve zdroji ( IC2 ) nejde precist takze koncim.
Resim dilema jestli to objednat nebo ne. V okoli to nikdo nespravi, telefonaty a cesty staly uz dost, takze si asi hodim korunou.
Nevis kolik stoji ta deska s tim menicem ?
pepito

#7 Příspěvek od pepito »

No záleží kdo si na to co přihodí. V přepočtu to vychází 1800-2000 Kč pro servis, ale většina servisů ti to prodá jedině s prací, aby nemuseli dávat 2 roky záruku.
RadekB

#8 Příspěvek od RadekB »

Hm, ja bych to klidne nechal opravit servis, ale doprcic ktery, kdyz tu v okoli to nikdo nechce udelat a 50km to nepotahnu. Klidne tu desku koupim i bez papiru a zadnou zaruku nechci.
RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

Hm, tak vyse uveden firme jsem zaslal z webu dotaz ale nereaguje, takze pokud by nekdo mel moznost tu desku prodat, beru ji. Jinak to leti do sberaku a jedu pro novou.
RadekB

#10 Příspěvek od RadekB »

pepito píše:No záleží kdo si na to co přihodí. V přepočtu to vychází 1800-2000 Kč pro servis, ale většina servisů ti to prodá jedině s prací, aby nemuseli dávat 2 roky záruku.

Diky za info, objednal jsem ve STOPASU emailem, dorazilo dnes, vymeneno, mycka funguje. Diky.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“