Prosím Který gramofon výroby Tesla koupit
Moderátor: Moderátoři
Prosím Který gramofon výroby Tesla koupit
Chtěl bych si koupit gramofon značky tesla prosím tedy starší a zkušenějsí o radu který model zakoupit jde mi hlavně o kvalitu zvuku a né o cenu ...
-
Gadzo z Presova
nalezl jsem pár ndetailů na http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=130648
Ze stejného fóra:
Firma NAD, pro kterou Tesla vyvíjela NAD5120, bylo sdružení evropských výrobců, snažících se touto značkou konkurovat laciné asijské elektronice. Takže podle toho je potřeba na NAD5120, potažmo NC470 nahlížet. Je to pěkný stroj, ale žádné superhifi. NC450 byla ze zcela jiné cenové kategorie. Z lepších tesláckých gramofonů můžu dále doporučit šasi HC43, ve skříňce pod označením NC430, dvoumotorový poloautomat MC400, NC580 nebo NC500. Vždy je třeba při pořizování těchto strojů zkontrolovat stav subtalíře, který byl lisován ze zinkalové slitiny a časem se může rozpadnout. Jako bonbónek bych zmínil i MC600Q se středovým motorem a optickým vyhledáváním okraje desky, ale tyhle stroje mívají po letech potíže s udržováním otáček a další závady, které se laikovi jen těžko odstraňují.
vyobrazení základních přístrojů viz také:
http://www.oldradio.cz/
Sendyx píše:MC600 je přeelektronizovaný fujtajbl.
Ale zase když funguje jak má tak je to nádhera. Navíc má díky středovému motoru nejlepší odstup od hluku a nejmenší kolísání ze všech tesláckých gramofonů. Ale souhlasím s tím že je fuška jej udržet v bezchybném stavu. Ještě ke všemu není k dispozci servisní dokumentace.
Mám i NC470, u něj je velká výhoda že má běžnou šířku a dá se zakomponovat do věže normálních rozměrů. Kritika která se na něj občas vyskytne pochází spíš z nepochopení záměrů výrobce. Velkých dřevěných strojů bylo na trhu dost. Je k němu ale dost důležitá i ona nastavovací deska.
Stroje typu NC450 jsou nádherné, nemyslím že by stroboskop byl až taková výhoda - jednak je dnes síť dostatečně stabilní a jednak je osvětlovací doutnavka napájená ze sítě, takže by (čistě teoreticky) při ujetém kmitočtu sítě stejně k nastavení správné rychlosti nepomohl.
Takže kdybych to měl shrnout tak bych se asi řídil především požadavky na komfort obsluhy a taky možnostmi umístění, myslím že základní parametry všech těchto lepších strojů jsou skoro shodné.