Grunding Atlanta nejdou barvy

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
duch1

Grunding Atlanta nejdou barvy

#1 Příspěvek od duch1 »

Při přehravání filmu z DVD vypadly barvy. Zprvu jsem myslel že je to záměr filmových tvůrců, poněvadž znělka šla ještě barevně no a pak se barvy vytratily. Při přepnutí na ČT1 jsem zjistil, že to záměr nebyl. Je zajimavé, že meny je v barvě a při aktivování PIP je obraz v PIPu taky barevny. Můžete mi někdo poradit v čem je závada popřipadě která součastka to způsobuje a jeli to možné opravit doma v amaterských podmínkách s pouhým multimetrem a pajkou v ruce? Mockrát díky za jakou koliv odpověď
Frenky

#2 Příspěvek od Frenky »

V dnešní době se velmi často stává,že zákazníček,který nemá čas si přečíst návod, zastrčí do hrajícího televizoru také zapnutý DVD přehravač pomocí scartu,nebo činčíků.Elektřina statická,nebo různý potenciál
kostry obou přístrojú pak připraví krásný šok IO v televizoru a ,takže se něco poondí.Takový procesůrek je součástka poněkud dražší a doma
v bytě těžko opravitelné,někdy *odejde* jen některý IO.U nových TV je použita montáž SMD a na to je potřeba trochu lepší vybavení...
Doma to asi těžko opravíš...
duch1

#3 Příspěvek od duch1 »

To si dělaš srandu??!! Pan "zákazníček" má DVD už dva roky a návody umí číst. Nepsal jsem že se to stalo při zapojování skartu ale při sledování filmu a jestli neumíš číst tak je to tvůj problém. Psal jsem, že znělka byla ještě barevně a pak klekly barvy. Nějakej ten televizor jsem už spravil (pokud jsem sehnal schéma) zdárně, takže blbec nejsem a vím co si můžu dovolit ale bohužel nejsem profik, takže jsem chtěl jenom!!! seriozně poradit. Čau
Frenky

#4 Příspěvek od Frenky »

Tento týden jsem se setkal případy,kdy zákazník si vytáhl scart a TV přestala fungovat,stává se v poslední době dost často.Stane se to někdy i zkušenému opraváři během opravy,tak klídek..nikdo není neomylný.Jinak pokud nejdou barvy,je to závada v televizoru a to asi doma v bytě neopravíš,na to byl dotaz,pokud náhodou není
stažená barevná sytost,i to se může stát...
Při manipulaci se scartem může dojít k závadě,narušení IO obvodu,která se může projevit i za několik dní...!!!!
Dnešní výrobky jsou vyráběny jako spotřební,s nějakou poruchou se počítat musí ...a závady jsou čím dál složitější.. a i opravář,který opravil
několik /tisíc/ televizorů,se stále musí učit,aby zvládl nové technologie.
Takže seriozní rada zní,dát přijímač do nejbližšího značkového servisu.
Ono to už není jen o výměně nějakého tranzistoru...
Grundig je kvalitní značka a zaslouží si kvalitní opravu !! :roll:
duch1

#5 Příspěvek od duch1 »

Paráda, kdybys to takhle napsal hned, tak bych nebyl tak ostrý. Jinak ta televize je staršího data (tuším kolem roku 1995) jestli se pletu tak sorry, koupil jsem ji v bazu poněvadž moje 5 let stará 100Hz Tesla (ala Schnaider)odešla do věčných lovišt a novou si chci koupit až budou telky vybaveny tunerem pro příjem digitálu. Zdar a sílu
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“