Modlitba k traktoru

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Modlitba k traktoru

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vzpomeňte si na to, až vám nepůjde něco opravit.... :D

http://www.dj-web.cz/clanky/3-Oprava_traktoru_Lakatos
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

nádhera :-) občas některé výrobce a konstruktéry taky mám chuť praštit trubkou mezi oči
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Ano, obzvláště některé sovětské přístroje překvapily propracovaným přístupem k některým dílům. Třeba jsem netušil, že síťový vypínač ve zdroji může být montován i s kabelovým svazkem do rámu jako první a pak celé další sestavy včetně trafa.
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

to uměl Sony taky, že se musela sundat celá maska , nebo nové telky kde jsou tak krátké kabely, že to nemůžeš měřit zapnuté ze strany spojů
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

No, Sony - jestli jsi zažil audio krámy Sony-Wega (Tuzex), hliníkový předek, vlevo dole kazeta, uprostřed ovládání zesu, vpravo nahoře rádio a jeho stunice, zadek papundekl, bočnice dřevo, vršek plech - to bylo maso, vyměnit řemínky v kazeťáku ! Vytáhnout desku rádia, od ní odmotat všechny ovíjené spoje k zadnímu panelu (asi 30 drátů), demontovat lankové náhony a celé rádio, to samé zesilovač, jen drátů bylo víc, pak vytáhnout síťové trafo a vyndat mechaniku kazety... celodenní práce.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

jo jo to byla prima móda , myslím že schneider a jeho klony to uměly taky . Ale nejvíc mě dostala exkurze do Tesly Kolín, kde tak dělali jakési počítače systémem ovíjených spojů ,
Ale u těch mechanik taky byly kousky kde se kvůli řemenu musela rozebrat půlka mechaniky
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

ještě mě tak napadají monitory od Nokie , ono vůbec Nokie a ITT mě slušně pily krev
Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

Schneider byly lážoplážo, ta Wega je nepřekonatelná, úplný LKT. Prostě po patrech smontováno, ovinuto, zalankováno a prodáno, servisáku poser se :( .

Dělal jsi někdy šestiplošákové 17" profi monitory EIZO - ty s těmi BNC pod deklíkem vzadu ? To byl taky zlý sen, ještě že se to nekazilo. Obraz měly perfektní, pokud z toho někdo neukradnul stínicí kryty.
bu2520

#9 Příspěvek od bu2520 »

Jo Eiza jsem dělal masivně a máš recht to bylo taky pěkný nadělení, ale pak přišly ty Flexscany s tím křížovým ovladačem a bylo po Eizu
honza_jan

#10 Příspěvek od honza_jan »

Adepti na konstruktérský post by měli povinně vykonávat 3 roky praxe servisáka, aby si vyzkoušeli, jaká to je slast při práci na takových genitálních výtvorech. Potom by i při omezených finančních možnostech na vývoj pracovali také s jiným pohledem na věc, ne jenom z pohledu výroby. Někdy mám dojem, že u některých výrobků se snad ani nepočítá s opravami, ale aby se raději koupilo nové zařízení v případě poruchy, protože konstrukce je navržena pouze z pohledu snadné montáže ale ne už z pohledu servisu.
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

mě přijde, že kolikrát nemyslí, ani na snadnou montáž, myslím, že kdyby přemýšleli tak by tím i víc ušetřili při výrobě, taková ta móda páskových vodičů kdy je přístroj kompaktní a pásky dané " na krev" to musí dělat problémy i těm číňancům co to montují
janousek

#12 Příspěvek od janousek »

Jako bych se slyšel. :opravar:
honza_jan

#13 Příspěvek od honza_jan »

... oni prý mají strašně šikovný ruce a na každém prstu o 3 klouby navíc, které chodí v opačném gardu, takže se dostanou uplně všude. :wink:
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Jedna z pozdějších verzí... http://www.srandaweb.com/lakatos´s-odyssey-2008120353.html .
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
inflater

#15 Příspěvek od inflater »

Ja som toho sice moc nerozobral (este stastie ze pocitace idu celkom lahko :D... teda zavisi od typu, taky vetrak z CPU na Socket A bolo tazsie dat dole) ale jeden taky TV co som rozoberal na suciastky bol spominany Tesla Color 110ST, a tam tie chassis co drzali nejake umelohmotne panty co sa nedalo nicim povolit - to som musel povytrhat. Este stastie ze to bolo na suciastky a ze nemusim taketo veci opravovat. :D
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“