A/D převodník - je schéma OK?
Moderátor: Moderátoři
-
Saša
tak na výstupech A/D převodníku se mění hodnoty napájení. Problém je v LPT. V BIOSu jsem jej nastavil na ECP 1.9 (vesměs jsem vyzkoušel všechyn režimy) avšak Windows mi hlásí, že LPT je ECP ale v módu SPP (což je jen pro vysílání a nelze číst na pinech 2 - 9). Prošel jsem internet a nenašel jsem nic co by umožňovalo změnit mód na EPP. Nemá někdo nápad jak donutit LPT pracovat v EPP režimu?
Díky
Saša píše:Zdravim,
tak na výstupech A/D převodníku se mění hodnoty napájení. Problém je v LPT. V BIOSu jsem jej nastavil na ECP 1.9 (vesměs jsem vyzkoušel všechyn režimy) avšak Windows mi hlásí, že LPT je ECP ale v módu SPP (což je jen pro vysílání a nelze číst na pinech 2 - 9). Prošel jsem internet a nenašel jsem nic co by umožňovalo změnit mód na EPP. Nemá někdo nápad jak donutit LPT pracovat v EPP režimu?
Díky
Nastavuje se to v setupu. Co máš za Windows?
-
Saša
Zeptám se tě, když máš tolik zkušeností, neznáš nějaké dobré schéma na A/D převodník pro RS-232 port tak aby snímal 0 - 5V?
Saša píše:Aha, už jsem to celé pochopil. Asi si postavím sériový A/D převodník a pustím jej přes COM port. Ten má navíc ochranu proti zkratu a neni tak náchylný na zničení. Akorát bude fuška naprogramovat aplikaci, která dokáže počítat mikrosekundy a sesynchronizovat to s převodníkem který pojede od 10kHz.
Zeptám se tě, když máš tolik zkušeností, neznáš nějaké dobré schéma na A/D převodník pro RS-232 port tak aby snímal 0 - 5V?
Dáš tam nějaký mikrokontrolér s interním převodníkem a UARTem a je to
-
Saěa
-
Saša
tak jsem došel k názoru, že použiji A/D převodník přes COM port počítače. Na netu jsem našel pár "podobných" schémat a trošku jsem je upravil tak aby šli pro moje zařízení.
Mohl by mi tady někdo posvětit schéma, zda-li je OK? Už jsem z toho neustálého pokus/omyl zničrný (psychycky
Popis schéma: Na obrázku je zesilovač OPAx233, který funguje jak má. Na jeho výstupu je signál 0 - 5 Volt. Já jej potřebuji nějak snímat přes počítač. Využívím TLC549 jako 8bit A/D převodník. Schéma jsem vesměs okopíroval podle jinačích, avšak nevím, zda-li mi bude převádět signál 0 - 5 Volt když signál 0 Volt = 0000 0000 a signál 5 Volt = 1111 1111. Dále jsem změnil napájení (né z COM portu) které čerpám z USB portu počítače. Přidal jsem tedy kondenzátor 10uF na pin 8 - prý snad pro vyrušení nějakých "složek" bo co. Zapojení pinů 3,4,5,6,7 by mělo být OK. Mohl by mi tedy někdo potvrdit, že to bude šlapat jak bych rád? Nevím, zda-li Vref je v pořádku, když jej nechám volný a snad ten kondenzátor na pinu 8 taky nebude vadit.
Děkuji za případné rady.
- Přílohy
-
GSR_schema.JPG- (43.74 KiB) Staženo 348 x
-
Saša