jak nedestruktivně odstranit pryskyřici

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

jak nedestruktivně odstranit pryskyřici

#1 Příspěvek od bu2520 »

soused mi donesl na opravu elektronické zapalování z ruské motorové pily , je tam v hliníku průhlednou hmotou zalitá elektronika , nemáte někdo zkušenost s tím jak tu pryskyřici odstranit aniž bych poškodil součástky?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Těžká rada - jestli je to něco jako silikon, pomůže ohřátí a opatrně odrýpávat. Jestli je to ale něco jako akrylát (Dentacryl), nahřátí nepomůže a hmota se musí rozbít. Tohle Rusáci uměli a jak vidno, pořád ještě umějí - totálně zablokovat jakoukoliv opravitelnost... Možná zubařskou/modelářskou frézkou by to šlo odbrousit.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

Vyjdi z toho, ze tam asi zavada nebude. Pokud prece jen, vidim to cerne, pokud jde o epoxy.
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

bhužel je to tvrdé a průhledné tak t otipuju na pryskyřici.
Vycházím z toho že je to rozbité proto že cívky mají srovnatelný odpor s těmi co fungují kdežto tady v tom epoxidu to proti zemi vykazuje rozdíly
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Epoxid cca kolem 120-180 stupňů měkne a zá se za horka odrýpat. Součástky budou v kelu, ale při opatrné práci zjistíš zapojení.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

zkusím dík
Atlan

#7 Příspěvek od Atlan »

Hm ruskej pili hej..... Nebude tam len par kondikov a tyristor..tj klasika ?
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

něco takového, někdy v 97 jsem byl třičtvrtě roku služebně v Minsku a v jednom obchodě tam měli krásnou dvoumužnou motorovou pilu se sekacím řetězem, docela by mě u toho zajímala spotřeba končetin a taky největší ponorný vařič, který byl vytvarován do vany s krásnou dřevěnou rukovětí a opředeným kabelem. Na zbavení se manželky či tchyně ideální inu země netušených možností
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

Než to vyžhavíš možná by stálo za to zkusit dostupná organická rozpouštědla, za to nic nedáš. Nedávno jsem zjistil, že šedá plastová instalační krabice se naleptává obyčejným benzínovým čističem :(

bu2520 píše: Na zbavení se manželky či tchyně ideální inu země netušených možností

Poslední dobou se na Bělorusko dívám se smíšenými pocity, co se týče Lukašenkova režimu, konkrétně jak to tam asi vypadá s bezbřehým pronikáním žlutého šmejdu a třeba úřadování kosovské-albánské sebranky, což je faktor proti kterému je byrokracie EU jak se ukazuje úplně neschopná. Taky by mě docela zajímalo jak to tam je s pouliční čórkou nebo bandami somráků sprejerů fetek a podobných ksindlů. Někdy si říkám, že by čeští četniki měli jet do Minska na stáž. Když hnědý pasák zařve na policistu po výzvě k legitimování "nasrat ty bílá svině" a policajt svěsí ocas, je to minimálně k zamyšlení proč policii z daní platíme.
bu2520

#10 Příspěvek od bu2520 »

nevím jak teď, ale v obchodech bylo ruské zboží a na tržišťích turecké . Policie snadno uplatilné, ale jen pro toho kdo měl prachy to se mi líbilo :-) , za 20 000 rublů (tj asi 20kč našich) mi ochotně dělali dvě hodiny taxíkáře. Pro prachy a zvláště dolary cokoliv a nejen policajti, ale i ti kdo to nemají zapotřebí. Somráci a opilci tiší a neobtěžující. Holky tam mají krásné postavy , ale Jelzinovské ksichty, proto že tam přes týden žrali jen brambory a sušené ryby, ale v pátek vyrazili na dáču, nebo na vesnici kde chovali drůbež prasátko atd a tam se napráskli. Žijí tam válkou , neken druhou světovou, ale hlavně hrdiny z Afganistánu, z toho šel mráz , proto že to nebylo povinné , ale v obyčejných lidech a řeči o tom jak Evropu zachránili před Hitlerem a teď by jim to Evropa měla vrátit nebyly řídké.
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#11 Příspěvek od Ivan_Ryger »

skuste horuci roztok NaOH, za vyskusanie nic nedate.
No treba to macat niekolko dni.[/list]
bu2520

#12 Příspěvek od bu2520 »

toho se bojím je to totiž zalité v hliníku a nevím co by to s tím hliníke udělalo
Odpovědět

Zpět na „Poradna“