prepojenie TVP+VHS+settopbox Conax
Moderátor: Moderátoři
prepojenie TVP+VHS+settopbox Conax
Mechanicky mi to pracovníci servisnej firmy zapojili, ale video mi, aj keď je pripojené cez SCART nenahráva, ani mi nespolupracuje s TVP ako predtým
Ako to mám zapojené?
TV signál ide na ant. vstup videa, z neho na ant. vstup settopboxu a z neho na ant.vstup TVP.
Jeden scart z settopboxu ide do videa, druhý do TVP.
Video (Philips VR471) a aj TVP (Orava 462 stereo) majú len jeden scart, žiandne cinče.
Bude mi to fungovať alebo už musím zainvestovať (DVD RW alwbo nový TVP)?
Vďaka
- sasaopravar
- sasaopravar
sasaopravar píše:krutor píše:Zkus to zapojit takto: koaxial z antény dej do toho settoboxu, z něj půjde scart do VCR a z něj scart do TV.
Piše že ma jen jeden scart na videu i tv.
No jo přehlédnul jsem se. V tom případě takto: koaxiál z antény do settoboxu, z něj scart do VCR a z něj koaxiál do TV. Nutno s tím trochu laborovat, já než jsem doma propojil VCR, DVD, satelit a TV, taky mi to chvíly trvalo.
V zapojení ako som popísal vyššie mi video, keď ho spustím, zobrazuje to čo mám na páske nahrané na TVP, môžem si ho dokonca aj časovať, ale neviem na neho naladiť "stanice" z settop boxu. Asi je to tým, že VCR má scart len výstupný?
Ešte jedna otázka, treba vypínať settop box?
Vďaka
Bez kazety ho zapneš tlačítkem P+ , nastavíš mu vstup EXT1 a na televizi si přepneš na kanál, na kterém normálně na video koukáš. Jinak by přece nešlo nahrávat z některých satelitů a skoro žádné kamery, leda bys použil doplňkový modulátor na některý TV kanál.
Jistá nevýhoda je, že při sledování TV přes ST-Box musíš mít zapnuté i video, jinak nic neuvidíš.
A druhá může nastat (to ovšem nevím, jak to je u tohoto typu, některé Philipsy se po několika minutách nečinnosti automaticky vypínají, možná i tento).
V tom případě zbývá řešení s přídavným stereofonním TV modulátorem, například tento: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=842& ... icle=33941 .
Propojíš ho takto: ST-Box - kabel scart>3xCinch - modulátor - koaxiál - video - koaxiál - televize. Ten kabel scart>3xCinch si kup rovnou s modulátorem, prodávají se totiž i kabely vedoucí signál opačným směrem - jen z cinchů do scartu, což by ti bylo momentálně na nic.
Pro zlepšení přehrávání z videa můžeš použít i to dosavadní propojení video - kabel scart>scart - televize.
No a na videu si nalaď na pozici 1 ten signál z modulátoru, tedy z kabelovky, na televizi si ho dej taky na pozici 1. Na pozici 2 si můžeš naladit video, to taky vysílá na jednom z kanálů UHF, ale lepší bude sledovat ho na AV.
Na modulátoru si nastavíš některý volný kanál, řekl bych, že v pásmu UHF jich tam teď máš neúrekom, ale jiný, naž na kterém vysílá video do televize.
Na videu ani ta televizi stejně asi jiný program, než z modulátorů, nenaladíš. Tak ho nalaď na P1, na televizi taky. A na P0 nebo P2, co já vím, jak to má ta tvoje televize, si nalaď přehrávání z videa. I když - při propojení scartem video-TV to bude chodit automaticky na AV jako dosud.
môj Philips sa po čase pri nečinnosti vypína sám. Takže to prvé riešenie odpadá.
Modulátor stojí cca 3000. Ak si kúpim DVD rekordér, budem to musieť riešiť tiež takto alebo novšie zariadenie (predpokladám, že bude mať dva scarty) už bude spolupracovať s TV i settop boxom.
Dik za info