Tesla Color Oravan 2, v obraze spatne behy
Moderátor: Moderátoři
- zlutasek82
Tesla Color Oravan 2, v obraze spatne behy
Funguje, ale je vidno v obraze spatne behy a obraz nie je dost ostry.
Vie mi niekto poradit co s tym.
- Peterseal
1.Mozes zregenerovat obrazovku. To urobis tak ze: najdes elektroliticky kondik cca 100uF na 200 a viac Voltov. Ten nabijes na 175V s radoveho konektoru na module G,15pin cez odpor 100ohmov 10W.
Nabity kondik prilozis uz bez odporu prilozis + na G1,prva mriezka obrazovky a - na jednu z katod. Toto zopakujes pre kazdu katodu.
Ak sa Ti to podari,tim nabitym kondikom odpalis opotrebenu vrstvu z katody a malo by sa dostavit zlepsenie.
2. Mozes spravit upravu na module G,odstavit automatiku RGB,ktora pri opotrebenej obrazovke nestiha a tak vzniknu spetene behy. Odstavis ju tym ze vyberies z modulu G zenerku(D4) a C22.Potom dosnastavis trimrami na Gcku farby.
Ale ta regeneracia je lepsia.
3. Obrazovku mozes prizhavit,ale to nedoporucujem.
P.S Aka je v nom obrazovka? TOSHIBA alebo ta nemecka?
vela stastia
Co se týká Tvého postupu pro regeneraci obrazovky,tak to co jsi popsal se používá k odpálení zkratu uvnitř obrazovky.Postup regenerace obrazovky je řízený procec,u kterého je proud tekoucí do G1 řízen a časově omezen.
Takže obrazovku klidně regenerovat,ale odborně.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Mimochodem, všechna ta teorie o 50ti násobku proudu atd. je sice hezká, ale měl jsem vypůjčený regenerátor a zkoušel jsem ho na 470QQ44 v TVP Marcela. S regenerátorem zlepšení skoro žádné, tak jsem do ní prásknul kondíkem a od té doby svítí jako žárovka...
Peterseal píše:1.Mozes zregenerovat obrazovku. To urobis tak ze: najdes elektroliticky kondik cca 100uF na 200 a viac Voltov. Ten nabijes na 175V s radoveho konektoru na module G,15pin cez odpor 100ohmov 10W.
Nabity kondik prilozis uz bez odporu prilozis + na G1,prva mriezka obrazovky a - na jednu z katod. Toto zopakujes pre kazdu katodu.
Ak sa Ti to podari,tim nabitym kondikom odpalis opotrebenu vrstvu z katody a malo by sa dostavit zlepsenie.
Prosil bych o podrobnější postup, dělá se to s zapnutým žhavením, nebo dokonce s VN?
Objevil jsem i tento návod http://www.oldradio.cz/regenerace.htm
zlutasek82 píše:Nasiel som v pivnici dlhsiu dobu nepouzivany TV Tesla Color Oravan 2.
Funguje, ale je vidno na obraze spatne behy a obraz nie je dost ostry.
Vie mi niekto poradit co s tym.[/b]
Měl jsem jednou podobnou závadu na Color 419, což bylo hodně podobné konstrukce. Obraz byl šedý, málo kontrastu a byly vidět zpětné běhy po celé obrazovce. Zkoušel jsem prohodit šasí do jiné TV, kde obrazovka byla v pořádku, ale závada se objevila na druhé TV. Celá závada byla ve vertikálu. Jedna dioda měla svod, ale bohužel už nevím která. Myslím, že tam byly jen 3, tak by neměl být problém je zkontrolovat.