oprava "destičky" předřadného odporu ventilátoru

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bobob

oprava "destičky" předřadného odporu ventilátoru

#1 Příspěvek od bobob »

odporoučel se mi odpor na výše jmenované destičce vnitřního ventilátoru. mám k dispozici ještě druhou destičku, kde je zase "spálená" teplotní pojistka. odpor bych přehodil, ale nevím jak ho propojit s teplotní pojistkou - na obrázku v kroužku. vypadá to nějak bodově spojené.
teplotní pojistka je na 213st., takže mám obavy z pájení (abych pojistku nepoškodil) a taky si nejsem jist, jestli by to cín vůbec vydržel. dalo by se to třeba pouze kleštěma stočit, ale přijde mi to jako čuňárna a navíc tím protéká celkem větší proud.

má někdo nějaký nápad?

děkuji
Přílohy
odpor.jpg
(67.97 KiB) Staženo 258 x
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

Uspesne zapajene poistky 150°C:
Poriadne pocinovat plosku kde to chces pripajkovat. Zober pean (chirurgicke zacvakavacie klieste) prinajhorsom ploche klieste, poriadne uchop, na pajku daj rozumne mnozstvo cinu, pajka najlepsia s nastavovanim teploty, priloz poistku v peane k miestu pajeni, priloz pajku s cinou na hrote a rychlo prec. Musi sa to podarit.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od PeteBurns »

Ak môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, tak s týmito odpormi bývajú stále problémy, veľa ľudom nefungujú a ani o tom nevedia..často tá tepelná poistka aj po výmene za 240st. odíde..myslím že pájkovanie prežije, otázne je, či tie spoje prežijú to oteplenie pri prechode toho prúdu :twisted: párkrát čo som to takto opravoval, vždy sa to po čase posralo..nakoniec som to vyriešil tak, že pôvodný odpor blbej konštrukcie som vyhodil, z 1mm odporového drôtu som vyrobil nový, malými skrutkami s podložkami konce s vytvarovanými očkami priskrutkoval k držiačikom a poistku úplne vyhodil, nikdy viac sa to nepokazilo..ten 1mm kruhový odporový drôt znesie oveľa väčší prúd ako ten pôvodný odpor, ktorý je väčšinou navinutý z tenkého plochého drôtiku..
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“