Funai Tv-2000T MK5

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pauls

Funai Tv-2000T MK5

#1 Příspěvek od pauls »

Zdar,
u této postarší Tv se projevuje zajímavá porucha. Po cca 20minutách provozu se obraz zúží a na výšku se obraz naopak natáhne. Navíc se v pravidelných intervalech opakují v takovémto obraze záblesky, při kterých se objevuje vodorovný bílý pruh a obraz se ztrácí.
Studeňáků zde bylo nespočet, kondy jsou OK- leč je to stále stejné. Není obrazovka v háji? Nebo-li zkusit ještě opravit či vyhodit?
Děkuji za každý tip.
Frenky

#2 Příspěvek od Frenky »

Studené spoje !Zkus vyletovat IO KS vertikálu,pořádně očistit vývody a znovu zaletovat...možností je více,může také vysazovat obvod buzení.. jinak FUNAJ jsou televizory s životností dlouhou i obrazovky tam drží,je škoda vyhodit,pokud je dobrá obrazovka.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od brtnik »

hledej dale studeňaky! tyto TV tv jsou opravu nezničitelne!. Pokud neni v haji procesor. je vše jen v elektrolytech a spojích!!!
wendys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od wendys »

jestli jsou dobrý elyty ve zdroji a je tam osazený STK.... tak ho vyměň.
achil

#5 Příspěvek od achil »

Pokud toto dýchání obrazu je spojeno s rozsvícením obrazovky( tzn. s větším jasem více mění rozměr ) je to jak říká Wendys vada STK7348(lze nahradit STK73410 nebo s úpravou STK73410II)
bumpkin

#6 Příspěvek od bumpkin »

Jo,jo,funaiky nejsou spatny bedny.Od zacatku roku uz jsem jich tady mel na stole sest.Zrejme po tech patnacti letech provozu prisla jejich doba.Vetsina z nich jeste nemela opravu. Ale po oprave,vzdycky obraz jako kren.To uz se v dnesni dobe nestane,ze by nejaka telka vydrzela tak dlouho.Na druhou stranu,kdyby vsechno vydrzelo veky,tak by jsme se mohli jit past.Ale kam,kdyz ted trava neroste?
kimi

#7 Příspěvek od kimi »

Přesně tak STK poslednídobou dělá velký problém,každopádně tam dej ale STK 73410.
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

Chlapi, píšete, že lze použít STK 73410II s úpravou. V čem ta úprava spočívá. Dík
pauls

#9 Příspěvek od pauls »

Tak problém vyřešen- nefunkční chlazení STK7348. Všem díky za podněty.
achil

#10 Příspěvek od achil »

pauls píše:Tak problém vyřešen- nefunkční chlazení STK7348. Všem díky za podněty.
Jak tomu mám rozumět? Tady je pasivní chladicí radiátor a to jako nebyl přišroubovanej a nepřitisknutej či co? To jsem ještě nežral a chtěl bych to vysvětlit. Díky
pauls

#11 Příspěvek od pauls »

Pasivní chladič tohoto IO byl mírně prohnutý, takže mezeru vyplňovala už od výroby teplovodivá pasta. Ovšem během let pasta úplně ztvrdla a popraskala, takže už asi moc teplovodivá nebyla. To jsem zjistil, až když jsem ten IO vyndal. Chladič jsem narovnal, potřel novou pastou a Tv už nevysazuje...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“