Koupil jsem na Aukru transistorový koncový stupeň viz:Foto ,napájím ho 24 Volty ,jeden kanál jede v pohodě ovšem ten druhý má tuto závadu,a sice jakmile přivedu signál na vstup popřipadě se jen dotknu vstupu začnou žhavit transistory KF517 a KFY34 od toho se odvijí i pomalé zahřivání výkonových transistoru .Jelikož nemám zchéma od tohoto zesilovače ani nevím jaké vykonové transistory to jsou nebo´t na nich není žádná hodnota,dle prodavajicího by se mělo jednat o nějaký zetawatt.Pokud někdo znáte tuto konstrukci popř příčinu výše popsané závady,nebo jestli někdo nemá k tomuto schéma ,co to jsou za transistory? jaký výkon tento zesík má a podobně dejte prosím vědět.Budu velice rád každému příspěvku
tak ty trandy změř, je možný že to někdo přepóloval, pak zkus elyty.. máš osciloskop a nějakej generátor? taky je možné že to kmitá, ikdyž to není moc pravděpodobné
Když vidím to provedení plošného spoje tak bych řekl že se jedná o desku ze zesilovače Z710. Zkus to tedy porovnat s dokumentací od něj, je tuším ke stažení tady na Bastlírně.
Ale je odříznutá část plošného spoje na které má být zdroj. Zdá se mi (na té fotce to možná trochu zkresluje) že ten řez je trochu zkřiva. Takže to asi bude nějaká lidová tvořivost.
Co jiného by to mohlo být ? Na společné desce těch Tesla konců zase moc nebylo, a T710 má i ten vstupní konektor. Podle čísla desky by to mělo jít ověřit. Taky mám pocit, že T710 měla na konci KD337/338.
Ano,už jsem to našel i s fotkama zesilovače a je zcela shodné a jak se tady psalo je to asi odřízlé od zdroje,díval jsem se již i na schéma a jsou tam malé odlišnosti a sice trandy T7 a T8 jsou KFY34 místo KF506 a vykonové trandy podle schématu by měly být KD333 a KD334 což je v kovovém pouzdru typu TO66 ovšem já tady mám trandy v pouzdru TO3! viz:foto,takže co by to tam mohlo být?Jsem jen amatér:-(