.Prudovy chranic aj tak preskok fazy na kostru moc nevyriesi
Tak to mi vysvětli víc , tomu nerozumím
Moderátor: Moderátoři
jopein píše:Sypu si popel na hlavu, z hlediska normy i bezpečnosti je ochrana nulováním v pořádku . Toto téma jsem nadhodil jen, že ne u všech muzikantů je všechno v OK , jako " pracovní pomůcka " by mělo kombo podléhat každoroční revizi a kdo to má že? Viděl jsem přívodní šňůry s vytrženým nulovacím vodičen a obnaženou fází a pod. Tak asi proto.![]()
to zyggurat ne do komba , ale do zásuvky 230V .
jopein píše:Ani nemluv , já jsem jednou nechal protavit prodlužovačku na el.vařiči , málem hořelo![]()
Já sem myslel něco takového , ale nechci opravdu odvádět debatu jiným směrem.
http://www.elima.cz/view.php?cisloclanku=2004072201
pole píše:zyggurat : TO musis mat teraz z toho gulas : prudove chranice, rozvadzače, gumove kryty IP 44, a podobne ... To by som neveril co sa da od temy stavba komba odvodit
Jednoducho:
Urob to ako norma kaze:
kludne 2 zilovy privod, Trafo bespectnostnej rady A ma to znacku stvorcek v stvorceku - to mas, 2 izolaciu Teda na vstupny kabel o plech prechodka aj buzirka, Kable 220V ved radcsej este v jednej pridavnej buzirke - dobre su zmrstovacie a na vypinac a poistkove puzdro droty pripajkuj - ale poriadne alebo pouzi konektory Faston a izoluj zmrstovacou buzirkou. Pozor na teplo od chladicou aby si nerostopil izolaciu ale to je samzrejme. A ked to mas urobene takto tak sa ti nemoze nic stat. Mas to dokonale podla normy. Navyse to je este v drevenej skatuli takze neni co riesit.Poistku do komba daj taku aby vydrzala prudovy odber pri max wykone (odmeraj prud a das vacsiu, napr. odmeras prud 1320mA das poistku 1,6A ak ti ju pri zapnuti vyhodi daj tam pomalu oznacene S)
Ale ked chces mat duplovanu istotu daj tam kludne 3 zilovy kabel uzemni aj plech trafa (co som este nevidel ze by sa robilo) a aj ten mali panel. Ale najskor budes mat problem so zemnymi sluckami pri pripojeni s PC alebo HiFi vezou na spolocnej antene....