DVB-T Bratislava, Vieden

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dusan94

DVB-T Bratislava, Vieden

#1 Příspěvek od dusan94 »

Zdravim vas vsetkych.
Mam na vas dotaz k dvb-t. Bratislava je kanal 66.
Vieden - tam dva multiplexy 24 a 34 kanal.
Na Bratislavu mam nasmerovanu antenu (21-69 kanal) a na Vieden nasmerovanu taku malu antenu asi (21-60 K).
Chcem sa vas spytat, ako je mozne zlucit tieto dve anteny?
Nejaky zlucovac na dva kanaly + zvysok alebo zvysok a pasmovu priepust od 60K?
Lebo potom tento terestrial ide dalej cez multiprepinac 9/4 a do styroch miestnosti.
Dakujem za help.
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Dvoukanalovy REST na k24a k34 nebo REST na k66.
Oboji nebude uplne bezne skladem, ale da se vyrobit.
dusan94

#3 Příspěvek od dusan94 »

RadekB píše:Dvoukanalovy REST na k24a k34 nebo REST na k66.

Jak se to da vyrobit ty sikulka?? To mne zajima nic neplatit :D
Protoze sem kupoval tyto anteny a prodavace se ptam, jak tyto dve anteny spojit a prodal mi rozdelovac 2 out, 1 in. Coz mi s tymhle nejde..
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

dusan94 píše:

Protoze sem kupoval tyto anteny a prodavace se ptam, jak tyto dve anteny spojit a prodal mi rozdelovac 2 out, 1 in. Coz mi s tymhle nejde..

Prodavac byt D.E.B.I.L jinak to nejde nazvat (no, mozna jeste kokot)

Schema je velmi jednoduche,ale naladit bez rozmitace to je problem.

Rest pro 1 kanal je velmi jednoduchy . V jednom smeru propust a v jednom zadrz, v podstate seriovy a paralelni rezonancni obvod, ladi se roztahovanim zavitu civecky, ladeni byva velmi ostre.

Nechapu proc se chces srat s necim (a nejistym vysledkem), co se da za stokoruny koupit hotove a funkcni. Ale jestli trvas na schematu, poslu ti ho. Ale bude ti na 2 veci
dusan94

#5 Příspěvek od dusan94 »

RadekB píše:
dusan94 píše:

Prodavac byt D.E.B.I.L jinak to nejde nazvat (no, mozna jeste ko*ot)

Schema je velmi jednoduche,ale naladit bez rozmitace to je problem.

Rest pro 1 kanal je velmi jednoduchy . V jednom smeru propust a v jednom zadrz, v podstate seriovy a paralelni rezonancni obvod, ladi se roztahovanim zavitu civecky, ladeni byva velmi ostre.

Nechapu proc se chces srat s necim (a nejistym vysledkem), co se da za stokoruny koupit hotove a funkcni. Ale jestli trvas na schematu, poslu ti ho. Ale bude ti na 2 veci

Skus nakreslit prosim, diiik. Vis, jde o to, ze ted nic nekoupim ponevadz su svaaatky.
jopo166

#6 Příspěvek od jopo166 »

ten predavac ti predal asi hybridny zlucovac co je blbost nakol zhorsi signal pri zluceni dvoch anten pouzij zlucovac 66k+rest .vyrobca www.rtv.sk samozrejme zlucovac mozes aj vyrobit as vies ako ale ci nieco usetris neviem zlucovac cena priblizne 220sk ak chces vyrabat tak zlucovac mas v casopise amaterske radio modre B1/87 ako aJ v knihe milana ceskeho anteny pre prijem televyze .Otazne je ci sa ti tento zlucovac podari naladit as na 66k pokial snim trochu poexperimentujes tak sa to mozno podari napriklad zmenov hodnot kondenzatorov zlucovace Navod bi som ti prefotil ale momentalne nemam ako snat sa niekto najde kto ti to prefoti.NEUVADZAS ci nemas v antenach pouzite sirokopasmove zosilovace ak tam su bolo bi ich treba nahradit kanalovymy . VELA STASTIA TI PRAJEM A VSETKO DOBRE DO NOVEHO ROKU.
dusan94

#7 Příspěvek od dusan94 »

jopo166 píše:ten predavac ti predal asi hybridny zlucovac co je blbost nakol zhorsi signal pri zluceni dvoch anten pouzij zlucovac 66k+rest .vyrobca www.rtv.sk samozrejme zlucovac mozes aj vyrobit as vies ako ale ci nieco usetris neviem zlucovac cena priblizne 220sk ak chces vyrabat tak zlucovac mas v casopise amaterske radio modre B1/87 ako aJ v knihe milana ceskeho anteny pre prijem televyze .Otazne je ci sa ti tento zlucovac podari naladit as na 66k pokial snim trochu poexperimentujes tak sa to mozno podari napriklad zmenov hodnot kondenzatorov zlucovace Navod bi som ti prefotil ale momentalne nemam ako snat sa niekto najde kto ti to prefoti.NEUVADZAS ci nemas v antenach pouzite sirokopasmove zosilovace ak tam su bolo bi ich treba nahradit kanalovymy . VELA STASTIA TI PRAJEM A VSETKO DOBRE DO NOVEHO ROKU.

Uf, no ako je lepsie. Ja vam poviem takto na rakusko mam tu malu antenu. Tam zosilovac nie je, nevyzera teda.
Z tej druhej, tam je nejaka mala skrinka, ale napajanie tam nie je...
Takze dva kabliky taham dole pod strechu. Tam je multiprepinac 8 sat vstupov a jeden vstup terestrial. Potrebujem to usspesne zlucit, aby som mal aj rakusanov aj slovakov. Vystup jeden, ktory zapojim do multiprepinaca.. Vystup klasika do zasuvky antennej a tam tv...
Vsetko dobre v novom roku...
RadekB

#8 Příspěvek od RadekB »

Jinak jeste by jsi mohl pouzit pasmovy slucovac - treba 21-43 a 46-69, ten byva vetsinou skladem a nebo 21-36 a 41-69, ten by taky mohl byt skladem spis, nez rest na k66.
Schema ti pozdeji poslu ale musim je nakreslit, a dostat do komplu. Ale naladeni nebude zadna sranda.
jopo166

#9 Příspěvek od jopo166 »

no tak to asi nebudes mat predzosilovace nakolko nebas zdroj napajania v jednej antene mas symetrizacni clen a druha je asi logaritmicka ta ma75ohm a je napajana priamo bez symetrizacneho clena mal bi stacit pouzit zlucovac66+rest. Na vyrobu zlucovaca potrebujes kondenzatorove trimre 1cena 35sk ti ich potrebujes tri dalej pevne kondenzatory ktore mozes ziskat zo stareho kanaloveho volica alebo kupit a taktiez plechovu krabicku a tri koncovky mozes urobit aj bes trimrov ale pochybujem ze to zladis ja som raz preladoval orginal zlucovac od rtv trencin a babral som sa stim 2 hodiny takze odporucam kupu zlucovaca
RadekB

#10 Příspěvek od RadekB »

Slucovace je lepsi ladit civkama a kondiky pouzit pevne. Je to dlouhodobe stabilnejsi.
jopo166

#11 Příspěvek od jopo166 »

ten posledny zlucovac ako popisuje radekB je o nieco lepsie riesenie ma mensi utlm len 2db a aj zohnat bi sa mal lachsie
RadekB

#12 Příspěvek od RadekB »

Skoda ze jsi z SR, oba dva mam dokonce skladem, ted jsem se byl podivat :)
S tim hybridem by to jakstaks fungovalo pokud by jsi alespon do jednoho vstupu dal filtr nebo kanalovy predzesilovac.
dusan94

#13 Příspěvek od dusan94 »

RadekB píše:Skoda ze jsi z SR, oba dva mam dokonce skladem, ted jsem se byl podivat :)
S tim hybridem by to jakstaks fungovalo pokud by jsi alespon do jednoho vstupu dal filtr nebo kanalovy predzesilovac.

Pockajte chlapci...
Ja mam zo strechy zvedene dva kable a musim ich vopchat do 9/4 multiprepinacu.
Tymto by som chcel len povedat, ze aby to bolo co mozno najjednoduchsie, aby som nemusel nieco doladovat...
Jednoducho zapojit, prepojit a cez dvb-t naladit. A dufat, ze naladim vsetky stanice vieden muxa, vieden muxb a slovenske. Ak mi poslete schemu ako to ten 66K a rest vyzera, budem rad. A asi sa nezblaznim a uz ten tyzden pockam a potom kupim..
jopo166

#14 Příspěvek od jopo166 »

daj tam zlucovac 21-45+50-69 ma oproti zlucovacu 66+rest mensi utlm do vstupu 21+45 zasunies rakusakov a do vstupu 50+69 slovakov celi ten zlucovac vsunies do multiprepinaca a to je vsetko uvedeny zlucovac obiednas www.rtv.sk maju ho tam alebo ho mozes niekde kupit . adresa je priamo na vyrobcu zlucovacov na ich stranke mozes najs aj fotky zlucovacov ako aj cennik firma sidly v trencine.
dusan94

#15 Příspěvek od dusan94 »

jopo166 píše:daj tam zlucovac 21-45+50-69 ma oproti zlucovacu 66+rest mensi utlm do vstupu 21+45 zasunies rakusakov a do vstupu 50+69 slovakov celi ten zlucovac vsunies do multiprepinaca a to je vsetko uvedeny zlucovac obiednas www.rtv.sk maju ho tam alebo ho mozes niekde kupit . adresa je priamo na vyrobcu zlucovacov na ich stranke mozes najs aj fotky zlucovacov ako aj cennik firma sidly v trencine.

Dekuji.
Zajimave. Ale tohle se mi vic libi z jedne anteny brat jen nektere pasmo a z ti druhi rovnez.. Tohle reseni je taky velmi dobre. Dekuji vam.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“