Otočná hlavice pro kameru

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lada_LJ

Otočná hlavice pro kameru

#1 Příspěvek od Lada_LJ »

Zdravim, potřeboval bych poradit jak udělat otočnou hlavici k bezpečnoctní kameře, která by se nechala ovládat na dálku(vedením).Popřípadě starým joystickem od pc.Pokud bude mít náppad zdělte mi ho prosím.díky :idea:
Raptor181
Moderátor

#2 Příspěvek od Raptor181 »

Niekde v AR som cital o tomto. Bol k tomu aj presny navod a plosak.
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
tominekk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tominekk »

Raptor181 píše:Niekde v AR som cital o tomto. Bol k tomu aj presny navod a plosak.

Konkrétně je to ročník 2003, číslo 10 a strana 13.
jasin

ovládání

#4 Příspěvek od jasin »

Dvě modelářská serva a dva multivibrátory (třeba 556) řízené joystikem na časy impulzů 1 až 2 ms :idea:
85.160.12.91

#5 Příspěvek od 85.160.12.91 »

A do .... Mám jenom AR do roku 2000 :? Nemohl by si mi to poslat mailem tvuj7@seznam.cz díky
Raptor181
Moderátor

#6 Příspěvek od Raptor181 »

Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
85.160.12.91

#7 Příspěvek od 85.160.12.91 »

Raptor181 píše:Je to tu: http://www.rfsystem.sk/AR10_2003.zip

Velkost 572k

Bohužel mi odkaz na váš web nefunguje.Ani www.rfsystem.sk mi nefunguje! :?:
Raptor181
Moderátor

#8 Příspěvek od Raptor181 »

Sorry doslo k vypadku servera na ktorom je umiestnena stranka.
Hodil som to do UPLADu sem na server.
AR10_2003.zip
Lada_LJ

Servo

#9 Příspěvek od Lada_LJ »

Raptor díky..
Potřeboval bych poradit, jestli se nechájí serva pro modely řídit i tak že, změnou polarity se znění směr otáčení :?: Napájel bych to z trafa a měnil polarizaci na ovládacím panelu a tím řídil pohyb otáčení kamerové hlavice. Myslíte, že by se to takto nechalo vyřešit?Díky
Dikobraz

hlavice

#10 Příspěvek od Dikobraz »

pokud se ti jedná jenom o točení vodorovné bez naklápění , viděl jsem to ubastlené ze servopohonu k trojcestnému ventilu u plynového kotle.

Jinak samozřejmě jdou koupit originál ke kamerám ale je to dost drahé.
rezis

Re: Servo

#11 Příspěvek od rezis »

Lada_LJ píše:Raptor díky..
Potřeboval bych poradit, jestli se nechájí serva pro modely řídit i tak že, změnou polarity se znění směr otáčení :?: Napájel bych to z trafa a měnil polarizaci na ovládacím panelu a tím řídil pohyb otáčení kamerové hlavice. Myslíte, že by se to takto nechalo vyřešit?Díky
Bohuzel modelarska serva maji stale napajeni 4 az 6V a treti drat je na impulz. zmenou sirky impulzu se nastavuje poloha. v servu je na vystupu poteciometr ktery snima polohu a koparator porovnava s pozadovanou polohou (sirka impulzu) proto servem nejde pootocit pokud je pod napetim a pokud se ti to podari tak ona se zase vrati zpatky. jinak zkus modelare kdysi jsem jednomu stavel tester serv byl tam potak a par hradel to servo chodilo presne kam si nastavil potak.
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“