Gramofon Tesla NZC420
Moderátor: Moderátoři
Gramofon Tesla NZC420
A kutilmile - nelituju tě
- 1) s nimi dnes a denně dělal, takže si je objednával/kupoval a prostě mu zbyly (třeba Ty sám) anebo
- 2) kdo si je uložil, protože tušil, že se mu jednou budou hodit (to je zase můj případ). Tím jsem myslel to křečkování - prostě úložka pro strejčka Příhodu.
Ti, kteří s nimi nepřišli do styku, jsou v nevýhodě, protože je musejí shánět od těch, kdo je mají. Toť vsjo.
Pokud ti nejde o zachování historického charakteru zařízení, prostě je nahraď něčím novějším - nejsou to žádné zázraky.
Např. KC507 ...509 - mají nějak divně pocínované nožičky. Podruhé už na ně cín nechce moc dobře chytat.
KF 506-508 - měl jsem je v generátoru (něco jako BK124) a po jejich výměně za 2Nxxxx se pronikavě zlepšily vlastnosti na vysokých kmitočtech.
Pokud ti nejde o zachování historického charakteru zařízení, prostě je nahraď něčím novějším - nejsou to žádné zázraky.
Přesně tak , kdybys měl v profilu uvedeno bydliště , tak jsi je už mohl mít třeba v dlani , případně i s štamprlí k Novému roku.
PavelFF píše:...Např. KC507 ...509 - mají nějak divně pocínované nožičky. Podruhé už na ně cín nechce moc dobře chytat.
KF 506-508 - měl jsem je v generátoru (něco jako BK124) a po jejich výměně za 2Nxxxx se pronikavě zlepšily vlastnosti na vysokých kmitočtech.
KC50x neměly vývody cínované, myslím, že bývaly dokonce galvanicky zlacené - pár milimikronů silná vrstvička, protože neměly bílou barvu, ale žlutou - myslím na novém trandu. To samé byly i typy KF5xx. Jejich problémem bylo, že jejich tranzitní kmitočet byl jen asi 100-150MHz, takže to žádné opravdu vf typy nebyly. Proto jejich případná náhrada typem s Ft nějakých 300-400MHz nutně musí hnout s parametry zařízení.
Jinak já osobně bych mu určitě přebastlil přenoskový zesilovač - ten originální nestojí za moc, tranzistory KC149 nebyly co se šumu týče nikdy to nejlepší, k tomu bych zrušil to propojení na zadní panel na případné použití kvadrofonního dekodéru (zásuvka DIN5 se záslepkou, označená 4 překrývajícími se kroužky) a další úpravy. Celé to předzesilovací zapojení je zbytečně složité, přepínání zisku a korekcí pro použití přenosek VM/VK je taky na nic - na svoji dobu to byla úžasná věc, ale dneska zbytečnost.