Gramofon Tesla NZC420
Moderátor: Moderátoři
Edit - koukám, 15V - tak to na 2030 mnoho není. Ta TDA2005M ve můstku by mohla pomoct. Je původně pro autozesy, tak má Unap maximálně 18V, ta TDA2030 (A2030D) je spíš na symetrické napájení a pro nejvyšší výkon potřebuje napájet symetrikou +/- 18V.
A kutilmile - nelituju tě
Toroid by do B93 možná šel, i když mi nějak uniká smysl. Především zkontroluj, případně vyměň elektrolyty v těch koncákách, co tam jsou: především C132 a 232 - ty, když jim klesne kapacita, zhorší přenos hloubek. Když se zvětší rušení po napájení, dělají to C133 a 233. Pak ještě lze vazební kondíky na výstupu C139 a C239 zvětšit - 1mF je poměrně na hraně, i když -3dB na 40Hz už by měly stačit. Dej tam tak 1m5.
Lepší je ale použít vnější zesilovač s vlastním zdrojem.
Tím "uV" skutečně míním mikrovolty. A to vše na vstupní impedanci kolem 6kiloohmů.
Tak to ti přeji hodně štěstí se stíněním a odrušováním.
A kutilmile - nelituju tě
Ten skvělý zvuk dělají hlavně ty korekce s nezvykle velkým rozsahem a fyziologická regulace hlasitosti.
V dílně hraju na NZC 140, bez gramofonu. To mělo stejný předzesilovač, ale konce jenom 2 x 7W. Je to přestavěné na 2 x 40W, a to s původním trafem! Má vyvedený střed, takže šlo udělat symetrické napájení a je tam TDA7250 s darlingtony, naprostá spokojenost. Nevím, jak moc trvale by trafo ten odběr vydrželo, ale pro bytové podmínky stačí. Vzhledem k měkkosti zdroje jsou výhodné bedny 8 Ohm (mám 1PF 067 67).
Pozor - vstup předzesilovače nesnese 2V z CD, to už zkresluje, používal jsem dělič.