Ahojte nakoľko som neuspel v téme
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=15 rozhodol som sa nakresliť schému podľa zapojenia plošáka. Ide mi o to, že kondenzátory C514, C516, som dal nové,(hodnoty podľa osadených, ale tie už boli tiež menené za kondy ešte z RVHP

) odpor R507 bol zložený z dvoch (170k), dal som tam 180k. R518 je pripálený a meraná hodnota je v schéme. Jeho hodnota ale musí byť od 1, lebo prvý pásik - hnedý je zreteľný. Tranzistor Q501 bol osadený, ale na chladiči bolo vyryté BU508A, tak som dodržal odkaz. Q503 bol KF517. Problém: Prvé zapojenie som našťastie uskutočnil cez 60W žiarovku. Druhá 60W ako záťaž na sekundári zdroja. Zdroj nabehol, no regulovať sa nedal. Počítal som s malým napájaním pri úbytku na žiarovke a po pripojení natvrdo 230V mi išiel asi 10 sekúnd. Regulácia nefunkčná a odnieslo si to BUčko a na zakladovke kondík 100u/160V Prosím Vás o radu, spomínaných súčiastok, či by mohli hodnoty odpovedať zapojeniu, či niekto predtým pri oprave nespravil nejakú chybu a čo môže byť príčinou nefunkčnej regulácie. Prikladám schému. Zatiaľ ďakujem.