UPS

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MYSAK323F

#16 Příspěvek od MYSAK323F »

Sehnal sem od kamose starsi UPSku ale je bez seriovyho kabelu. Nevite nekdo jak ma bejt zapojenej?? Dik za rady
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mourek »

Šlusmetrem to nezměříš,naměřil jsem tam PN přechod. liší se to typ od typu , snad je to závislé i na OS, aspoň když jsem to kupoval tak chtěli vědět i system
Prodával to Český servis (pro APC) a cena byla něco přes 200. Nový Apc mají kabel USB / RJ45.
MYSAK323F

#18 Příspěvek od MYSAK323F »

Sakra vona je v tom naka elektronika jo?? Tak to je blby.Ja prave zkousel klasicky propojeni 1:1 a i s prekrizenim Rx a Tx a vdycky jak sem to pripojil tak se UPSka vypla. Jinak mam APC Back UPS Pro 280
Nagant

#19 Příspěvek od Nagant »

Ano, snad je v těch kabelech nějaká elektronika.

Kdysi jsem si ale pro klasickou UPS APC Back kabel udělal a fungovalo to, tedy ten základ, shazování serveru NetWare 4.11 po pevně nastavených x minutách. Zapojení už ovšem nevím, musel bych to někde pohledat.

Ovšem APC Back Pro už asi používá Smart Signaling (jako Smart UPS).
Nějaké zapojení je třeba zde:
http://www.net.vutbr.cz/man/UPS/
ale nevím, nevím...

Ty kabely, to je hrozná "věda". Vím, že se lišilo i podle operačního systému.
MYSAK323F

#20 Příspěvek od MYSAK323F »

Udelal sem kabel podle ty stranky a funguje to. Super Dik :wink:
Nagant

#21 Příspěvek od Nagant »

Vidíš i ty budíky nebo sloupcové grafy - vstupní napětí, výstupní napětí, stav aku? Myslím v Powerchute, nebo používáš jen podporu UPS z Windows 2000 / XP ?
MYSAK323F

#22 Příspěvek od MYSAK323F »

Powerchute hledam celej den.Stahnul sem v 2 a ta chce pripojeni pres USB :? Nemate nakej odkaz na verzi ktera mi s tim bude fungovat??
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Mourek »

to už asi na netu nenajdeš. Musel bych se příští týden podívat v práci a pak to poslat, pokud najdu ozvu se.Teď už všechny APC mají kabel USB/RJ45
MYSAK323F

#24 Příspěvek od MYSAK323F »

Tak kdyz to sezenes budu jedine rad :) Zatim dik
Kocur

#25 Příspěvek od Kocur »

Mourku,taky bych uvítal ten soft.,taktéž disponuji pouze kabelem com-com.Jestli by jsi měl zájem,tak tu mám originál soft APC Power Chute Personal Edition v.1.4,taky bohužel vyžaduje připojení USB.Když tak dej vědět.Dík
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Mourek »

Jak chcete ten soft poslat je to asi 12MB , verze 5.23 na Win2000-XP. je to na COm vstupy.napište sem nebo na mourek.k@seznam.cz. Nevím jestli by to šlo dát sem do fora.
Kocur

#27 Příspěvek od Kocur »

Skus to poslat e-mailem,nevím jestli je to zabalený,ale jestli to půjde,tak to skus ještě zkomprimovat at je to menší,ale i těch 12Mb by mělo jít poslat,zatím dík.
MYSAK323F

#28 Příspěvek od MYSAK323F »

2 Nagant: Tak sem konecne stahnul powerchute a funguje to v poho :D
_luky_

#29 Příspěvek od _luky_ »

Dostala se mi do ruky APC Smart-UPS 1400. Máte někdo po ruce zapojení seriového kabelu? Zmíněný odkaz už nefunguje, tak jestli je to prostý seriový kabel nebo je tam ještě nějaká vychytávka..?
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

Tych kablov je viac typov, odporuca sa robit tento:
http://www.apcupsd.org/manual/manual.html#id41
Ten by mal chodit aj so SW od APC (pre Windows). Pre apcupsd v Linuxe tam nepotrebujes tie prepojky:
http://www.apcupsd.org/manual/manual.ht ... smartupses
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“