IP adresa
Moderátor: Moderátoři
Skoro mi to tu připadá, že si někdo chce nechat potvrdit, že na něj nikdo nepřijde. Nechci strašit, jen konstatuji: kdo bude moc chtít, nebo to bude mít dokonce v popisu práce, přijde na něj. Řekněme, že v jednom případu z tisíce se u toho hledání zapotí a nějakou dobu nad tím stráví. To když bude odkládat vyslání rychlé roty, ať mu těch počítačů nenatahají zase tak moc...
- MartasBrno
Chci se zeptat, jestlt je reálně dostupná možnost najít v síti počítač podle MAC adresy. Tohle téma tu bylo trochu nakousnuté, ale chtěl bych vědět víc. Šlo by to použít třeba k nalezení ukradeného počítače... Protože i takové věci se stávají a moc se mi to nelíbí...
Díky.
MartasBrno píše:Zdravím vás, využiju stávajícího tématu.
Chci se zeptat, jestlt je reálně dostupná možnost najít v síti počítač podle MAC adresy. Tohle téma tu bylo trochu nakousnuté, ale chtěl bych vědět víc. Šlo by to použít třeba k nalezení ukradeného počítače... Protože i takové věci se stávají a moc se mi to nelíbí...
Díky.
Dost těžko. Sledování sítě a fitrace podle MAC lze, pokud jste na stejné lokální síti třeba pomocí Ethereal nebo tcpdump. Ale při přechodu do WAN, třeba já mám router, který má nastavenou svou MAC adresu registrovanou u providera. Navíc lze tuto adresu libovolně změnit a přeregistrovat. Takže komp schovaný za routerem je podle MAC neviditelný. MAC primárně slouží pro komunikaci v broadcastingových technologiích lokálních sítí na 2. vrstvě, pro IP směrování není potřeba. Po průchodu libovolným zařízením, které směruje se MAC změní.
O něco víc je na stránkách společnosti, už to nějakou dobu funguje.
- MartasBrno
Teď jen ta dostupnost pro normální uživatele... No prostě jsem se nechtěl zbavit myšlenky, že dotyčnému (na sídlišti jistě za pár rohy bydlícímu) snaživci nebude problém udělat solidní ostudu, když si nosí domů cizí věci...
Ale na dostupné řešení si asi ještě počkám... nebo na to zapomenu.