Zpomalená TESLA SM 261
Moderátor: Moderátoři
Zpomalená TESLA SM 261
Zkus chytit za tónový hřídel a potáhnout - někdy se na něm setrvačník uvolní a protáčí se. Může klouzat příliš vytahaný plochý řemínek.
Může být ztvrdlý povrch přítlačné kladky, ale to se projevuje na začátku kazety častěji zrychlením.
Zkrátka zkontroluj to mechanicky, než se budeš zabývat regulací.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se podívat do servismanuálu, kde mám tužkou připsané "špeky".
Nebo snad se už od magneťáku za dva a půl měsíčního platu nečekala životnost aspoň 15 let? Asi ano, když byla později regulace nahrazená zpětnovazebním zapojením.
Naproti tomu tento obvod dovolil zkonstruovat jednoduše velmi slušný mazací oscilátor včetně stabilizace amplitudy napětí na mazací hlavě.
Bratranec muzikant a ladič pian si koupil SM261, když zrovna vyšla na trh a protože ji hobloval poměrně dost, tak ještě v záruční době /tehdy jeden rok/ se měnilo PĚT motorů! Naštěstí potom ten polský motorek stál v Uh.Brodě jen asi 45Kčs..
Jak uplynula záruka u toho bratránkovýho, tak jsem se nasral a namontoval jsem tam místo toho poláka rozměrově stejné Mabuchi, vytažené z jetého, tehdy ještě taiwanského jezevčíka. Ta SM261 s tím motorkem jede dodnes. Měnil se jen plochý řemínek, ALPS hlava, přítlačná kladka a ze signálových obvodů jsem vyházel všecky TE002-006. Nezmar.
mr_mocak píše:Zdravím, mám tento vynikající magnetofon, který kdysi fungoval normálně, ale od jisté doby se snížily otáčky a hraje zpomaleně. Dá se to nějak opravit? Díky za Vaše odpovědi.
Pokud máš zájem, jsou k dispozici zcela nové, nepoužité originální motory.Skutečně, většinu problémů způsobují právě ony.
Piš na SZ.