prepojenie TV - PAY TV - HDD/DVD - VCR

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

prepojenie TV - PAY TV - HDD/DVD - VCR

#1 Příspěvek od durkovic »

zdravím,

doteraz mam takto prepojené komponenty v obývaku takto

Obrázek

potreboval by som pripojiť VCR tak aby som mohol nahravať na videokazetu jak signal z PAY TV tak aj z HDD/DVD, samozrejme po zvolení prislušných režimov AV vo videu. bohužial žiadne rozumne riešenie mi nenapadá

Už som skušal prepojenie taketo : PAY TV do videa z videa do HDD/DVD a stamať do TV. takto by to bolo najlepšie riešenie ale bohužiaľ ma to zadrhel že sice obrazový signál prejde cez skarty ale zvuk nikde teda ak by som nahraval z PAY TV len na HDD/DVD (v tom pripade video vypnute) nahralo by mi to len obraz , zvuk nie.

vedeli by ste mi poradiť nejake ine zapojenie ? popripade nejaký "scart splitter" ?

diky pekne za každu radu
Jacobs
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jacobs »

Pokud by jsi to měl zapojené takhle Vizobr: tak musí jít i zvuk pokud máš správně navolené AV vstupy na VHS a DVD.
Přílohy
zapojení.jpg
(34.89 KiB) Staženo 145 x
Jacobs
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jacobs »

Popřpadě dát rozbočovač z PAY TV....ta TV nemá více vstupů?
Nebo takhle:
Přílohy
zapojení.jpg
(38.93 KiB) Staženo 139 x
Jacobs
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jacobs »

Nebo takhle!!
Přílohy
zapojení.jpg
(38.19 KiB) Staženo 153 x
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od durkovic »

díííky jacobs,

nejako takto som to myslel aj ja, ale snažil som sa všetko zapojiž tak aby nemuseli isť do predu kable s činčami ako AV3. Ano TV má ešte vstupy AV3 taktiež v predu a ma ešte aj S-Video . 3koda že nemá HDMI (ale to by sme pri CRT asi veľa chceli) potom by sa dal PAY TV prepojiť s TV pomocou HDMI. teda scarty by ostali voľne a dalo by sa to poriešiť. ale asi to poriešim pomocou tých rozbočovačov a to tak že z pay TV pôjde rozbočovač, s tamat jeden scart pôjde do AV 2 vo videu a druhy do AV2 do DVD recu. AV1 z videa asi nieje potrebne prepojovať s ničim pretože ak vypnem PAY TV tak signal z videa by sa mal dostať spätne do AV2 v DVD recorderi, teda mal by som teda vidieť obraz z videa na TV ktorý bude pretekať cez DVD rec. Malo by sa dať potom nahravať aj z DVD na videokazetu , zase ak vypnem pay TV , na videu navolim AV2 tak z DVD rec (AV2) prejde signal do AV2 na videu a malo by to fachať.

Dííííky dám vedieť ako to dopadlo.
Jacobs
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jacobs »

Určitě to fachčit bude,taky to tak mám a ještě k tomu mám připojený satelit a domací kino ale mám to o to lehčí zapojení neboť na televizi mám 2Xscart 1XSvideo 3XHDMI 1X progresive +ještě AVG.Tak hodně uzpěchů při kablovaní :lol:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “