Otvírání plastových zacvakávacích krabiček
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:"Hezkej" podraz je taky nutnost otevřít šachty mechanik, když chceš nějakého takového "jezevce" otevřít - dvířka se vyklápějí na pantíku v čelní stěně, mechaniku drží šroubky ve zbytku "kastle" - a dvířka zavřená drží "Ejectem" posouvaná západka na mechanice. Takže vyšroubuješ zezadu X šroubků, ale čelní stěna se furt ne a ne dát oddělit... Kdo to neví a snaží se čelní stěnu uvolnit páčením, ulomí si zobáčky (samozřejmě plastové) na dvířkách a může se jít klouzat...
Jo, tak presne toto jsem uz ze zkusenosti taky zjistil, sice jsem je neulomil, ale od te doby si to otevirani dvirek pamatuju. Byl to tehdy po revoluci dost hojnej typ jezevcika, kastle furt stejna, ale samolepky vyrobce ruzny (International, First ...)
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Ale tenkrat jsem za nej byl vdecnej, stastnejsi (bohatejsi) spoluzaci meli ruzny Aiwy, SONY, Technicsy, nebo i Teslackou SM260 a to bylo uplne neco jinyho.
forbidden píše:...Nevim co vsechno od Panasonicu opajcovali, ale zaznamovej zesilovac a obecne predmagnetizace a mazani kazet byla dost hruza. Ty nahrany kazety sumely jak more![]()
Přesně jak píše rnbw - kde bys tam chtěl najít nějakou předmagnetizaci? Ať visím, jestli to mělo nějaký oscilátor kromě toho v tuneru - mazalo to kouskem permanentního magnetu, předmagnetizaci to mohlo mít leda stejnosměrnou... A kdo se odhodlal použít funkci "High Speed Dubbing" ke kopírování nějaké kazety, tak se taky dost divil - že by se při přepisu někdy i víc než dvojnásobnou rychlostí přepínaly nějaké korekční články, aby se dorovnala záznamová charakteristika, to ani náhodou - jediné, co se přepnulo, byl odpor ve zpětné vazbě regulátoru otáček motorku, aby se to celé točilo rychleji...
Za komančů si kamarád přivezl z německa takového obrovského jezevce Royal vychvaloval ho jak ti Němci umí udělat špičkovou techniku a jak u nás v RVHP jsme sto let za opicema. Až potřeboval vyměnit řemínek tak jsme ho otevřeli a hele uvniř všechno polské zřejmě nějaký klon Unitry pak ho ta euforie přešla
bu2520 píše: Až potřeboval vyměnit řemínek tak jsme ho otevřeli a hele uvniř všechno polské zřejmě nějaký klon Unitry pak ho ta euforie přešla
Krátce po komančích si kamarád z Itálie přivezl "minivěž" s dvěma bedničkama, design proti Tesle úžasný. Za měsíc potřeboval vyřešit chrastící potenciometry tak věžičku rozebral a pobaveně mi předváděl, jak je ten zázrak vlastně slepený ze sololitu a na přední straně zevnitř úzký proužek tišťáku s veškerou elektronikou na zvonkových drátkách. Myslím že už se ani nechtěl přesvědčit jak je to s třípásmy v těch bedničkách
Důležíté bylo, že ten sololit uměli dobře načerno nalakovat a plasty dobře pokovit jakochromem.
Nakonec se Západ s Východem docela srovnal